Hoca! ‘Ya Tutarsa!’

Hoca! ‘Ya Tutarsa!’

Arif ÇAYAN yazdı...

Nasreddin Hoca, bir gün gölün kenarına gitmiş, elindeki bir tas yoğurdu göle kaşık kaşık döküp duruyormuş.

Oradan geçen köyle Nasreddin Hoca’nın bu hareketine hayretle görüp sormuş:

‘Hoca, ne yapıyorsun?’

‘Göle yoğurt çalıyorum’

‘Hoca göl yoğurt tutar mı?’ diyen köylüye Nasreddin Hoca ince cezasıyla : ‘Ya tutarsa?’ demiş.

Göl bu ya yoğurt tutma ihtimali hiç yok ama tutarsa diyen Nasreddin Hoca’nın cevabını düşünen köylü, bir gölün yoğurt olduğunu ve bütün herkese yetecek kadar yoğurt olacağının hayalini de kurmaktan kendini alamamış.

Günümüzün modern görünümlü Nasreddin Hocaları göle yoğurt çalmıyorlar ama daha beterini yaparak, Nasreddin Hoca gibi bir tas yoğurt değil, milyonları yok etmeyi göze alarak ‘Ya tutarsa?’ yatırımları yapmaya devam ediyorlar.

 

1503400_221183638064049_882710285_n.jpg

Bunlardan birisi de Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu.

Kendisinden önce aynı partiden Karabağlar Belediye Başkanı Sıktı Kürüm’ün belediyeye ve dolasıyla Karabağlar’da yaşayanlara yaşattığı milyonluk yatırım zararlarının hesabını sessizce içinde tutup, hiçbir kelime dahi etmeyen Başkan Selvitopu, geçmiş dönemle ilgili açıklamak istemediği, tarafı olmadığı Kürüm döneminin de enkazından bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Enkazından yapmaya çalışıyor çünkü yeni yatırım yapmaya kalksa, enkaz altında kalan yatırımların hesabının seçimlerde kendisi veya partisinden herhangi birisinin belediye başkanı adayı olduğunda karşısında duracak büyük bir sorun dağı olduğunu biliyor.

Günümüzün Nasreddin Hocalığına özenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, içinde sır gibi sakladığı Sıtkı Kürüm döneminde yapılan, içinde milyonları yok olduğu, ihmallerin ve rüşvetlerin konuşulduğu Nasreddin Hoca’nın da heykelinin olduğu Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yeni bir projeyi hayata geçirmeye karar verdi.

Bir şeylerin tutmadığını kabul eden bu kararla Başkan Selvitopu, batık göle yoğurt çalmaya karar verdi.

Projeye baktığınızda göze çok güzel geliyor. Çocuklar, bilim, kültür, eğitim, okuma vs. hepsi çok güzel.

Ama projenin, Karabağlarlıların milyonların battığı bir projenin üzerinde yapılmaya çalışması büyük bir fiyaskonun da gizli olarak kabul edilmesi oluyor.

Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yapılmaya çalışılan ve batırılan, atıl durumdaki tesislerin birkaç yıl önce kapısına kilit vuran Başkan Muhittin Selvitopu’nun bu projesi, önümüzdeki yerel seçimler öncesi göz boyamak, batık milyonları unutturmaktan başka ne olabilir ki diye seçimde oy kullanacak her insan düşünür.

Milyonluk batık projenin neden battığını, nasıl battığını, niye battığını, kimin buradaki proje üzerinden kadar vatandaşın parasını hiç ettiğini yıllardır açıklamayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu namı diğer Nasreddin Selvitopu Hoca, Uzundere Rekreasyon Alanı’na yoğurt çalıyor diye kimse sitem etmesin, ‘Ya Tutarsa !’

 

6-041.jpg

3-255.jpg

 

 

5-078.jpg

2-324.jpg4-186.jpg

7-028.jpg8-023.jpg

c08fd50b-cbd6-47eb-8a32-32b944edf5b8.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.