Hocaların hocası Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi Efes Selçuk'ta

Hocaların hocası Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi Efes Selçuk'ta

Günümüzün en önemli kadın filozoflarından Prof. Dr. Ionna Kuçuradi, Efesli Herakleitos Felsefe Günleri II'nin konuğu olacak.

MEDYA EGE- Efes Selçuk Belediyesi, Herakleitos Felsefe Günleri'ni ”Niçin Felsefe?” teması ve ”Geçmişi Hisset Geleceği Keşfet” sloganı ile ikinci kez düzenliyor.

ionna.jpg

17-18-19 Kasım tarihleri arasında Efes Selçuk Kent Belleği'nde gerçekleştirilecek Felsefe Günleri; Türkiye Felsefe Kurumu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile gerçekleştiriliyor.

AÇILIŞ KONUŞMALARI KUÇURADİ VE SENGEL'DEN

Efes Selçuk Belediyesi, Efesli Herakleitos Felsefe Günleri'nde günümüzün en önemli filozoflarından biri olan ve 'hocaların hocası' olarak nitelendirilen Prof. Dr. Ionna Kuçuradi'yi konuk edecek. Prof. Dr. Kuçuradi, 17 Kasım Perşembe saat 10:00'da Felsefe Günleri'nin açılış konuşmasını Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile gerçekleştirecek.

fhg4ntax0aijrvb.jpg

OTURUMLAR DÜZENLENECEK

Felsefe Günlerinin ilk oturumunda Herakleitos’un Süreç Felsefesi, Miletoslu Filozoflardan Efesoslu Herakleitos’a ve Herakleitos’un Nehrinde Boğulmak konuları ele alınacak. İkinci oturumda ise Tanrılar ve Efes‘teki Tapınakları, Felsefî Bilginin Kişinin Yaşamına Sağlayabildikleri, konu başlıkları altında konuşulacak. 18 Kasım Cuma günü gerçekleşecek ikinci oturumda ise Çocuklar İçin Felsefe Semineri yapılacak.

Efesli Herakleitos Felsefe Günleri tüm vatandaşların katılımına açık olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.