Hollanda Bakanı Persona Non Grata İlan Etti!

Hollanda Bakanı Persona Non Grata İlan Etti!

Hollanda'ya giden bakan sınır dışı mı edilecek?

Rotterdam'a gitmek amacıyla yola çıkan ancak Hollanda'ya girdikten bir süre sonra yolu kesilerek alıkonulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya gece geç saatlerde persona non grata (istenmeyen kişi) ilan edildi. 

Bakanın korumalarından bazıları gözaltına alınırken RTL isimli televizyon kanalı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınırdışı edileceği öne sürüldü.

GÖZALTINA ALINAN KORUMALAR ALMANYA'YA GÖNDERİLDİ
Rotterdam Başkonsolosluğuna geçmesine müsade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alındı. İki araçla Başkonsolosluğun yakınında tutuldukları yerden uzaklaştırılan korumaların Almanya'ya gönderildiği bildirildi.

ÖNCE VİNÇ GETİRDİLER
Daha sonra Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, Kaya'nın direnmesi üzerine vinçli çekici getirip, aracı zorla çekme girişiminde bulundu. Bunun üzerine araba kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla olay yerinden götürüldü.
Yaklaşık 5 saat boyunca Başkonsolosluk civarında toplanan binlerce kişi ile buluşmayı bekleyen Kaya'nın Almanya'ya polis eskortu eşliğinde götürüldüğü belirtildi. Öte yandan Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önündeki protestolar devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.