Hollanda Türkiye Büyükelçiliği iş birliği ile konser düzenlendi

Hollanda Türkiye Büyükelçiliği iş birliği ile konser düzenlendi

İzmir Mavişehir Rotary Kulübü, Olten Sanat Vakfı Organizasyonu ve Hollanda Türkiye Büyükelçiliği iş birliği ile yaşları 15 ile 19 arasında değişen 70 Hollandalı genci İzmir’de ağırlayarak birbirinden güzel üç konser düzenledi.

Hollanda Kraliyet Rotterdam Senfoni Orkestrası’nın 7 gün süren provalar sonrası gerçekleştirdiği konserlere Olten Senfoni Orkestrası ve Karşıyaka Belediyesi Çocuk Korosu eşlik etti. Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda halka açık olarak düzenlenen ilk konserin ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki ikinci konseri yaklaşık bin kişi izledi. Son konser ise Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezinde gerçekleşti. Klasik eserlerin yanı sıra Türk ve Hollanda eserlerinin de çalındığı konserlerin Şefliğini Jim Roodnat, piyanoda ise 10 yaşındaki küçük solist Adil Kerem Ünal yer aldı.

Uluslararası Kültür İş Birliği

İzmir’de uluslararası bir organizasyonu ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Güven Öztürk ve Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten sanat yoluyla kurulan uluslar arası kültür iş birliğinden duydukları mutluluğu ifade etti. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.