Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda ödül heyecanı

Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda ödül heyecanı

Başkan Olgun Atila: “Bu yarışmalar Bornovamızın tanıtımı için”

Bornova Belediyesi’nin her yıl gelenek olarak düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması’nde derece giren eserlerin sahipleri, ödüllerini Kayadibi’nde düzenlenen törenle aldı. Bu tip yarışmaların sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kentimizin tanıtımı açısından çok önemli olan bu yarışma umarım sonsuza kadar devam eder” dedi.

Bornova Belediyesi’nin Türk Edebiyatı’na yeni eserler kazandırmak amacıyla 7. sini düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda ödül heyecanı yaşandı. Halim Yazıcı, Bahri Karaduman, Yıldız İlhan, Murat Şahin ve Şengül Kıran’ın jürisi olduğu yarışmada dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllerini eski köy yerleşimi olan Kayadibi’nde düzenlenen törende aldı. 

Yarışmada birinciliği “Erikler çiçek açarken” adlı öyküsü ile Eskişehir’den Münevver İzgi elde ederken,  “Bay çok bilmişin deneylik hafızası” ile Manisa’dan Arzu Turgut ikinci, “Huş Ağacı” isimli eseriyle de Ankara’dan Mustafa Selma Çaltepe üçüncü oldu. İzmir’den Nurullah Özaltun “Mülteci Bandosu”, Mehmet Edemen de “Neşe” isimli öyküleri ile jüri özel ödülüne layık görüldü. Ayrıca 12 eser daha yayınlanmaya değer bulundu.

Birincilik ödülü 5 bin, ikincilik ödülü 3 bin, üçüncülük ödülü ise 2 bin Türk Lirası oldu. Jüri özel ödülene layık görülenlere ise biner lira çekleri verildi.

Bu tip yarışmalar kentimizi tanıtıyor

Yarışmaya katılan tüm eser sahiplerini teşekkür edip, dereceye girenleri kutlayan Başkan Olgun Atila,  “Böylesi yarışmaların sürdürülebilir olması çok önemli. Homeros Kısa Öykü yarışması umarım sonsuza kadar devam eder. Bornova Belediyesi olarak koyduğumuz turizm hedefleri doğrultusunda köylerimizi farklı yönleriyle tanıtıyoruz. Sanatı ve doğayı seven nesiller yetiştirmek, çocuklarımızın yanları başındaki güzellikleri görmesini istiyoruz. Yarışmanın ödül törenini de işte bu nedenle bir dünya mirası olan Homeros’un yaşadığı bu topraklarda yapıyoruz. Bu yarışma kentimizin tanıtımı açısından da çok önemli” diye konuştu.

Homeros’un anılması adına çok önemli

Aktif Felsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Bornova Şubesi’ni temsilen ödül töreninde yer alan  Atila Yaman ise Homeros ile İlyada ve Odessa Destanı’nı anlatan bir sunum yaptı. Yarışmanın Dünyaca Ünlü Halk Ozanı Homeros’un anılması adına çok önemli olduğunu söyleyen Yaman, Bornova  Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.