Horasan, 'Devletimizin sorumluluklarını yerine getirmesi gerek!'

Horasan, 'Devletimizin sorumluluklarını yerine getirmesi gerek!'

DYP GİK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aygül Horasan 25 Kasım Kadına şiddetle mücadele günü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

İslam dinimizde ve kültürümüzde çok özel bir yer tutan, hayatımızın her döneminde bizlere sevgi, hoşgörü ve özveriyle destek olan kadınlarımız her zaman el üstünde tutulmayı, sevgiyi ve saygıyı hak ediyorlar. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gündür. Toplumun temel yapı taşını oluşturan aile ve toplumdaki tüm fertlerin sevgi, saygı, huzur ve birlik içerisinde yaşamalarına önemli katkıları olan kadının şiddet sözcüğü ile aynı cümle içinde yer almadığı o güne kadar mücadelemize her daim devam edeceğiz. Devlet mekanizmalarının, şiddetin her türlüsünün önüne geçebilecek yasal tedbirleri almak ve vatandaşlarının temel insan haklarını korumak konusunda sorumluluklarını yerine getirmesi ve geliştirmesi gerekmektedir, tüm sivil kuruluşlarda bu konuda güçlerini seferber etmelidir. 

Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür ve bu aşamada görevin en büyüğü sevgili öğretmenlerimize ve eğitimin ilk basamağı olan aile eğitiminde anne ve babalarımıza düşmektedir.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılacak çalışmaların, kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik adımlara vesile olacağına inanmak istiyorum ve Kadir  Şeker davasını unutmadığımızı, üst mahkemeden emsal bir karar beklediğimizi, takipçisi olduğumuzu belirtmek isterim. Nedeni ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında var olan, değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum. Bunun için tüm gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.