Horasan'dan Kadir Şeker davası sonucuna tepki

Horasan'dan Kadir Şeker davası sonucuna tepki

DYP GİK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aygün Horasan Kadir Şeker davası hakkında açıklamada bulundu. 

Horasan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

"Bugün ne yazık ki biz kadınları oldukça üzen, geleceğe dair endişe uyandıran bir karar çıktı Konya 3 Ağır Ceza Mahkemesi'nden. Sevgilisi tarafından bir parkta şiddet gören Ayşe Dırla'yı kurtarmak için müdahale eden Kadir Şeker, Özgür Duran tarafından boğazına sarılıp nefessiz kalması sonucu bıçaklayarak ölümüne sebep olmuştu. 

0-534.jpg

Tıp Fakültesine hazırlanan Kadir Şeker için bugün karar günüydü ve tahrik istemi ile 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Türkiye'de infiale sebep olan bu davadan örnek bir karar çıkmasını bekliyorduk. Kadir şekerin tutuksuz yargılanması ve tıp fakültesine hazırlanan gencin öğrenim hayatına devam etmesini beklerken, bu karar biz kadınları ne yazık  çok üzmüştür. 

Elbette sebep her ne olursa olsun ölümle sonuçlanan bir olayın affı olamaz. Ancak bu dava oldukça hassas ve sonucunun örnek oluşturması gereken bir dava idi ve hala da öyle. 

Peki şimdi ne olacak kadına şiddeti bu denli kınar ve mücadele ederken, şiddet yanlısı kişilerin daha da yüreklendiren bu karardan güç almasına mı endişe duyacağız ve bu korku ile yaşayacağız? Yoksa sokaklarda darp edilen kadınları kendi kaderlerine mi terk edeceğiz?

Mahkemenin çıkan bı kararı endişe ve üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isterim. Bir üst mahkeme de bu zor davanın örnek ve emsal dava olarak tarihe geçmesini temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.