HORECA Fair, turizmciler için önemli fırsat!

HORECA Fair, turizmciler için önemli fırsat!

GÜMTOB Başkanı Ersin Yazıcı, HORECA Fair’in hedeflenen turizm sezonuna ve turizm gelirlerine ulaşmada sektöre büyük bir katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

GL Platform Fuarcılık tarafından 16-19 Şubat tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek HORECA Fair Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, turizme damga vuracak. Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Ersin Yazıcı, sektör olarak belirsizliklerle dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Yazıcı “Küresel salgın karşısında herkes kendi zaafları, yetersizlikleri, hataları, eksikleri ile yüz yüze geldi ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ittifakla kabul edilmiş oldu” dedi. Yazıcı, bunca zorluklara rağmen turizmcilerin gerekli önlemleri aldıklarını ve 2022 sezonundan umutlu olduklarını vurgulayarak “Yurt dışından gelişler kısıtlanırsa dahi paralelinde çıkışlar da kısıtlı olacak. Aşılanmanın da artması ile uzun zamandır gezmeye özlem duyan kesimin ülke içerisinde iç turizmi canlı tutacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yazıcı, dünyanın hızla dönüştüğünü, insanların öncelikleri, bakış açıları ve yaşam şekillerinin de hızla değiştiğini belirterek “Sektör olarak dijitalleşme sürecindeki tüm gelişmelere hızlı biçimde ayak uydurmalıyız” dedi. Yazıcı, planlama, tanıtım ve stratejilerinin de dijital mecralardaki yenilikleri takip ederek yapılması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

projects-5505-1643471849814-ersinyazici-001.jpg

“Hedeflerimize ulaşacağız”

“Dönüşüm senaryolarının hayata geçirilmesi durumunda, 2033 yılı itibariyle gelen turist sayısının 104 milyona, Türkiye turizm gelirinin 119 milyar dolara, kişi başına turist harcamasının da 1150 dolara çıkabileceği öngörülüyor. Bunun için kamu ve özel sektör iş birliği içinde doğru bir planlama yapılarak ortak hareket edilmesi gerekiyor. Zaten otellerimizde pandemi önlemleri alma konusunda dünyadaki en başarılı ülkelerden biriyiz. Hijyen ve alınacak önlemler konusunda da en büyük yol göstericimiz Güvenli Turizm Sertifika Sistemi oldu. 2022 sezonunda 2021 verilerinin üzerine çıkacağımıza ve Bakanlığımızın açıklamış olduğu 2022 hedefi 35 milyar dolar turizm gelirine ulaşacağımıza inanıyoruz”

Yön verecek

Bu doğrultuda HORECA Fair’in önemli bir fırsat olduğunu belirten Yazıcı “Fuarlar hem kent ekonomisine sağladıkları katkılar, kültürel ve sosyal etkiler bakımından hem de turizme doğrudan etki eden, turizm ekonomisinin bir parçası olmaları bakımından olmazsa olmaz etkinliklerdir” dedi. HORECA Fair’in turizm sektörü ile Türkiye’nin her yerinden tedarikçi ve yatırımcıları bir araya getirdiğini söyleyen Yazıcı “Turizm sektöründeki yeni yatırımları ve mevcut yatırımların ihtiyaçlarını karşılamak için bu fuara ihtiyacımız var. Fuarın, Türkiye turizminin renovasyonlarına yön vererek hedeflerimize ulaşmada büyük destek olacağını biliyor, ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

projects-5505-1643471853634-tacettinozden.jpeg

“Bu fuar bölge için kazançtır”

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği Başkanı Tacettin Özden ise 2019 yılında iyi bir turizm sezonu geçirdiklerini, 2022 sezonunda da yine o kadar iyi bir sezonu ön gördüklerini vurguladı. HORECA Fair'in İzmir’de gerçekleşecek olmasının hem İzmir hem de bölgedeki turizm sektör paydaşları için büyük kazanç olduğunu belirten Özden “İzmir’in fuarlar şehri. Fuar şehri demek, şehrin fuarlarla dolup taşması, otellerin ve bölge esnafının işlerinin artması, canlanması demektir. Üstelik bölgemizde çok sayıda tesis, büyük bir pazar genişliği var. İhtiyaçlarımızı başka şehirlere gitmeden, kendi bölgemizde giderecek olmamız, ürünleri yerinde görmemiz, hem maliyet hem de zaman açısından önemli” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.