Horozköy'de Dereler Temizleniyor

Horozköy'de Dereler Temizleniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Yunusemre Atatürk Mahallesi Horozköy mevkiinde bulunan derede temizlik çalışması yaparak vatandaşları taşkın ve koku sıkıntısından kurtardı. 

MASKİ Genel Müdürlüğü, dere temizlik çalışmalarıyla yağışlı havalarda yaşanan taşkın sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Merkez Yunusemre ilçesi Atatürk Mahallesi’nde 2 bin metrelik dere temizlik çalışması MASKİ ekipleri tarafından tamamlanırken, derenin küçük ve dar kısımları da bu işlem için alınan yeni iş makinesiyle temizlendi. Horozköy mevkiinde yapılan çalışma ile 200 metrelik alanda bulunan sazlıklar ve çöpler dereden çıkarıldı. Yapılan çalışma sayesinde mahallede ikamet eden vatandaşlar büyük bir sıkıntıdan kurtarılmış oldu.

 “Bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayacağız”
Mahalle sakinlerinden Kaya Taştan, vatandaşların çevreye karşı duyarsız olduğunu söyleyerek yapılan çalışmaların önemine değindi. Taştan, “Halkımız dereler konusunda çok duyarsız. Vatandaşlarımız tarafından derelere yığınla çöp dolduruluyor. Bu durum da tıkanıklıklara sebep oluyor. Manisa’nın en uç noktası da burası olduğu için patlama noktası da burası oluyor. Dereler artık yağmurları kaldıramayacak vaziyete geliyor. Bundan dolayı da evlerimize sık sık sular geliyor. Manisa Büyükşehir Belediyemiz şu an genişletme çalışması yapıyor. İnşallah bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayacağız” dedi.  
 
“Büyükşehir’in farkını bir kez daha görüyoruz”
MASKİ ekiplerinin Horozköy mevkiinde yaptığı çalışmayı yakından takip eden Atatürk Mahalle Muhtarı Aydoğan Yolcu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e yapmış olduğu hizmetler nedeniyle çok teşekkür ediyorum. MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na, müdürlerine, çalışan arkadaşlara olsun yapılmış hizmetlerden dolayı Atatürk Mahallesi adına teşekkürlerimi sunuyorum. Buraya 15-20 yıldır hiç el atılmamıştı. Büyükşehir’in farkını bir kez daha görüyoruz” diye konuştu.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.