Hotar: Gönüldeki Engeller İçin Toplumsal Farkındalık Oluşturulmalı

Hotar: Gönüldeki Engeller İçin Toplumsal Farkındalık Oluşturulmalı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, gönüllerdeki engellerin kaldırılması için sosyal farkındalık yaratılması gerektiğini söyledi.

İstanbul’un farklı bölgelerinden gelen 100’ü aşkın engelli vatandaş ve aileleri ile birlikte Şükriye Tutkun ve Metin Şentürk’ün de katılım gösterdiği boğazda tekne turu düzenlenmiştir. Tur boyunca Başkan Prof. Dr. Nükhet Hotar, bütün katılımcılarla birebir görüşerek talep ve sorunlarını dinlemiştir.

Sosyal devlet olmanın gerekliliğini her alanda yerine getiren AK Parti, iktidara geldiği tarihten bu yana toplumun bütün kesimlerine hizmet vermeyi amaç edinmiş, bu anlamda da bu güne kadar dezavantajlı gruplardan olan engelli vatandaşlarımız için eğitimden, istihdama, sağlıktan sosyal yardıma ve ulaşılabilirliğe kadar birçok konuda düzenlemeler yapmıştır. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımızın sosyal alanda daha görünür olmasını hedeflemiştir.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından bu özel hafta için gönüllerdeki engelleri kaldırma gayretiyle düzenlenmiş olan etkinliklere AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar ila birlikte AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Gül, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı Birim Yardımcıları Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Nurdan Şanlı, AK Parti İstanbul Sosyal Politikalar Başkanı, ekibi ve AK Parti İstanbul Ataşehir İlçe Teşkilatı Yönetimi katılım göstermişlerdir.

Türkiye’nin ilk İşitime Engelli Anaokulu olan Çocuk Eğitim Derneği’nde çocuklarla birlikte boyama etkinliği düzenlenmiş sonrasında aileleri ile birebir görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Özellikle ailelerin ihtiyaçları ve sorunları tespit edilerek gerekli yönlendirmeler yapılmıştır. Sonrasında Doğu ve Güneydoğu’dan engelli vatandaşlar ve ailelerinin bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Engelli Yaz Kampı ziyaret edilmiştir. Engelli ve ailelerini sosyal yaşamın her alanında destekleyerek hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan kampta özellikle her konuda kapısı çalınabilen çözüm merkezi olarak hizmet veren AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Engelli Koordinasyon Merkezi hakkında bilgiler verilmiştir.

Nükhet Hotar

Maalesef günümüzde halen engelli bireyler için “evde kalmalılar” düşüncesine hakim bir kesim bulunmaktadır. Öyle ki ne üretmeleri ne çalışmaları ne de sosyal hayata dahil olmaları beklenmektedir. AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından 2001 yılında kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi ile bu zihniyete karşı mücadele başlatılmıştır.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar, ziyaretleri sırasında özellikle toplumsal yaşam ve birliktelik anlamında ortaya konan davranış, politika ve hizmetlerde engelsiz bakış açılarının etkili ve hakim olmasını temenni etti. Yeni Anayasa hazırlıkları sürecinde de engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek evrensel ve haklara saygılı düzenlemelerin geliştirilmesinin öneminden bahsetti. Diğer taraftan engelli bireylere yönelik gerek aile gerek de toplum temelinde oluşmuş kalıp yargıların temizlenmesi ve bu yönde gönüllerin engellerinin kaldırılması için de toplumsal farkındalığın oluşturulması gerektiğini de ifade eden Hotar, Demokratik ve engelsiz bir toplum yaşamının, birlik ve dayanışma içerisinde olabilmesi adına ilk başta zihinlerinin dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.