HTC’den kötü haber geldi!

HTC’den kötü haber geldi!

Akıllı telefon pazarında rekabetin en üst seviyelere çıktığı günümüzde, ciddi yenilikler sunamayan üreticiler yok olmaya doğru gidiyor. Bu kapsamda uzun bir süredir kendini toplarlamıyı başaramayan HTC’den bir kötü haber daha geldi.

HTC, Tayvan’daki üretim biriminde görev alan 1500 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Açıklanan son verilerde, dünya genelinde 6450 personelin istihdam edildiği belirtiliyordu, yani neredeyse çalışanların dörtte biri işten çıkarılıyor.

HTC işten çıkarma sürecine devam ediyor!


İşten çıkarma sürecinin Eylül ayına kadar tamamlanması beklenirken, HTC’nin geleceği için halen ümitli konuşamıyoruz. Zira, yeni sanal gerçeklik gözlüğü Vive Pro VR ve yeni amiral gemisi HTC U12+‘ya rağmen kan kaybı devam ediyor.


Geçtiğimiz aylarda Google’a yapılan 1.1 milyar dolarlık satış sonrasında, Pixel serisini geliştirilen ekipten 2000 mühendis HTC’den Google’a geçiş yapmıştı.

Şu aşamada geleceğini kurtarması oldukça zor görünen HTC, bundan sonra nasıl bir yol izleyecek hep birlikte göreceğiz. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Sony Mobile Türkiye‘nin kapatılacağına dair bir iddianın ortaya atıldığını hatırlatmak isteriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.