Huawei işlemci bağımlılığını bitirmekte kararlı!

Huawei işlemci bağımlılığını bitirmekte kararlı!

Huawei ve alt markası Honor amiral gemilerinde ve son yıllarda satışa sunduğu telefonlarında Kirin işlemcileri kullanıyor.

Huawei’nin (HiSilicon) geliştirdiği Kirin işlemciler oldukça yüksek performans sunarken, tüm ürünlerde yer almıyor. Evet, düşünülenin aksine Huawei’nin MediaTek ve Qualcomm tarafından üretilen işlemcilerden güç alan telefonları bulunuyor. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Çinli teknoloji devi tüm ürünlerini Kirin işlemciler ile donatmakta kararlı.

Huawei’nin hedefi 2019’un ikinci yarısı bittiğinde telefonlarının yüzde 60’lık bölümüne kendi ürettiği işlemcilerin güç vermesi. Teknoloji devinin bu hedefe ulaşıp ulaşamayacağını anlayabilmek için geçtiğimiz yıllara kısaca göz atalım.

2018 yılının ikinci yarısında Huawei telefonların sadece yüzde 40’lık bölümü Kirin işlemcileri kullanıyordu. 2019 yılının ilk çeyreğinde bu rakam yüzde 45 seviyesine ulaştı. Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, içerisinde bulunduğumuz yılda yaklaşık 270 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştireceklerini belirtmişti. Böylece yüzde 60’lık hedefe ulaşılması bekleniyor. Üst seviye modellerde uzun süredir Kirin işlemciler kullanılmasına rağmen, orta ve düşük seviye cihazların çoğu hala Qualcomm ve MediaTek’in işlemcileri ile karşımıza çıkıyor. Özellikle kısa süre önce tanıtılan işlemcilerden Kirin 810 orta segmenti canlandıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.