Huawei’den ABD’nin o iddialarına yanıt!

Huawei’den ABD’nin o iddialarına yanıt!

Huawei ve ABD sorunu durulmak bilmiyor

Huawei ve ABD sorunu noktası iyice çıkmaza doğru sürüklenirken, ABD’nin söz konusu iddiaların dayanağını bildirmemesi dikkat çekmişti. Gerekli mercilere detayların verildiğini aktaran kaynaklar Huawei’nin tam olarak hangi konuda casusluk yaptığını açıklamamış olması kafaları karıştırmıştı. İşte o haberlerin ardından, Huawei casusluk iddialarına yanıt verdi.

Söz konusu deliller ile konuştuklarını söyleyen ABD yetkililerine, Huawei sanal güvenlikten sorumlu John Suffolk’ten cevap geldi. Reuters’e konuşan Suffolk, iddiaların asılsız olduğunu söylüyor ve ekliyor “Biz sadece şunu diyoruz: Saklamayın, utanmayın. Elinizdeki belgeleri yayınlayın, dünyanın bunu görmesine izin verin”. İddialı ve sert bir yanıt veren Huawei,  ABD’nin blöf yaptığının da altını çiziyor.

Bu durumda ABD ulusal güvenlik danışmanı Robert O’Brien iddialarını en azından belgelerin bir kısmını paylaşarak Huawei hakkında ortaya attığı iddiaları kanıtlaması gerekiyor. Eğer kanıtlamazsa söz konusu casusluk iddiası, yalnızca ”iddia” olarak kalacak gibi duruyor. Gelişmeler ışığında da rahatlıkla söyleyebiliriz ki Huawei ve ABD sorunu kısa bir süre içinde çözülecek gibi değil.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.