Hubble Uzay Teleskobu yüz güldürdü!

Hubble Uzay Teleskobu yüz güldürdü!

Hubble Uzay Teleskobu, uzun yıllardır süren çalışmalar ve yaptığı önemli keşiflerle İnsanoğlunun Uzay macerasında önemli bir yere sahip.

Artık emekliye ayrılmayı bekleyen teleskop, son çektiği görüntüyle gülümsetti. Uzun yıllardır keşif yaptığı Uzay, teleskoba bir gülümseme bırakmak istemişe benziyor.

Hubble Uzay Teleskobu ve gülen yüz detayı!

Hubble‘ın son çektiği fotoğrafı paylaşan NASA, fotoğrafta yer alan gülen yüz ifadesine dikkat çekti.Bilim İnsanları bunun bir Gökada oluşumu sırasında çekildiğini açıkladı. NASA: “Alt, yay şeklindeki Gökada, yerçekimi ile mercek altına alınmış bir Gökada karakteristik bir şekle sahiptir . Işığı, bize yol açacak büyük bir nesnenin yanından geçerek şekil bozukluğuna ve şekilsiz hale gelmesine neden olur”

hubble-uzay-teleskobu-yuz-guldurdu.jpeg

Yani kısacası Hubble, bir Gökada oluşumu sırasında fotoğraf çekmiş ve böyle bir görüntü yakalamış. Her ne kadar sadece gülen bir surat gibi gelse de, Bilim İnsanları Gökada oluşumları konusunda halen belli soruların cevabını bulabilmiş değil. O yüzden emektar teleskobun bu eğlenceli görüntüsü, Uzay hakkında yeni bilgiler öğrenmemizi sağlayabilir.

Hubble, son aylarda sürekli olarak Jiroskop arızalarıyla gündeme geliyor. Bir süre kapatılan teleskop, daha sonrasında yeniden çalıştırılmıştı. Teleskop 2020 yılına kadar göreve devam edecek. Hubble‘ın yerini 2020 yılında James Webb alacak.Ancak 1990 yılından beri uzayda olan teleskobun iki yıl daha dayanıp dayanmayacağı bilinmiyor. Zira görevi devralacak olan James Webb Uzay Teleskobu‘nun fırlatma tarihi de sürekli olarak erteleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.