HUDER'den başsavcı vekili Okan Bato'ya destek açıklaması

HUDER'den başsavcı vekili Okan Bato'ya destek açıklaması

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato hakkında, basında çıkan asılsız haberlerden dolayı basın açıklaması yaptı.

 

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi,  İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato hakkında, basında çıkan asılsız haberlerden dolayı basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Avukat Abduhvahap Karakuş, açıklamada bu zor günlerde hain terör örgütüyle mücadele eden yargı mensuplarına destek olunması gerektiğini ve muhalefet ile yargı mensuplarının karşı karşıya getirme hareketlerinden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

FETÖ / PYD Terör Örgütüyle ilgili olarak soruşturmalar yürüten, İzmir Örgütlü Suçlardan (Terör) Sorumlu Başsavcıvekili Okan Bato hakkında, geçtiğimiz günlerde bir gazetenin manşetinden haber çıkmıştı. Başsavcıvekili Bato’nun beyanıın göre yazılan haberde,  başsavcıvekilinin ‘Adalet yollarda değil adliyede aranır’ dediği iddia edilmişti.  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, haberin çıktığı gün bütün basın mepsunlarına bildirimde bulunarak, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun iddia edilen haberdeki açıklamayı yapmadığı, bu haberin gerçek dışı olduğun bildirildi.

Haberin çıkmasıyla hukuk camiasında şok etkisi yaratan, haberin yalan çıkmasıylada basın camiasında şok etkisi yaratan haberle ilgili olarak Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi de, basın açıklaması yaptı. Hain bir yapıyı tamamen temizlemek için verilen hukuki mücadelenin hukuk sınırları içerisinde kararlı ve etkin bir şekilde yapılmasından dolayı İzmir Cumhuriyet Başsavcı, Başsavcı vekili Okan Bato başta olmak üzere tüm ekibini kahramanca ve fedakar çalışmalarından dolayı desteklediklerini belirten basın açıklamasını, HUDER İzmir Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Avukat Abdulvahap Karakuş yaptı.

HUDER İzmir Şubesi Başkanı Avukat Abdulvahap Karakuş’un yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklaması :

‘FETÖ/PDY Terör örgütü ile mücadelede önemli çalışmalar yapan, sorumluluk üstlenen yaptığı başarılı soruşturma ve operasyonlarla hain terör örgütü yapılanmasının deşifre edilip çökertilmesinde büyük başarılara imza atan İzmir Örgütlü Suçlardan (Terör) sorumlu Başsavcı Vekili Sayın Okan Bato ile ilgili geçtiğimiz gün basında yer alan; olmayan bir röportajı varmış gibi gösteren gerçek dışı haber, ilgili basın organınca da tekzip edilmişse de konunun önemi ve hassasiyetine binaen biz Huder İzmir Şubesi Avukatları olarak iş bu basın açıklamasını yapıyoruz. Sayın Başsavcı vekilimiz Okan Bato koordinesinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele ile yetkili savcılarımız ve İzmir KOM tarafından yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar darbe girişiminin erkene alınmasında, başarısız olmasında son derece etkili olmuştur. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Örgütlü suçlardan sorumlu Başsavcıvekili Sayın Okan BATO; FETÖ/PDY soruşturmalarında hain yapılanmanın çökertilmesi ve deşifre olmasındaki hassas soruşturmaları devam ettirirken aynı zamanda hain terör örgütü FETÖ 'nün soruşturmaları sulandırma taktiklerine, mağduriyetler yaratarak hedef şaşırtma çabalarına fırsat vermemek için objektif ve hukuki kriterlerle devam etmişler; yalnız İzmir'de değil Türkiye çapında FETÖ ile yapılan mücadelede fedakarca, sorumluluk alarak görevlerini yerine getirmektedirler. Bizler HUDER İzmir üyesi avukatlar olarak; Türk milleti adına yapılan fedakar, özverili mücadelenin, alınan büyük sorumluluğun ve görevin zorluğunun farkındayız. Böylesine hain bir yapıyı tamamen temizlemek için verilen hukuki mücadelenin hukuk sınırları içerisinde kararlı ve etkin bir şekilde yapılmasından dolayı İzmir Cumhuriyet Başsavcımız, Başsavcı vekilimiz Okan Bato başta olmak üzere tüm ekibini kahramanca ve fedakar çalışmalarından dolayı destekliyoruz. FETÖ ye karşı yapılan bu mücadeleyi sonuna kadar da destekleyeceğimizi beyan ediyoruz. Basın organlarının, habercilerin ; böylesine önemli ve hassas görev yapan, milleti ve devleti için her türlü sorumluluğu üzerine alarak hain terör örgütü ile mesai kavramı tanımaksızın mücadele eden yargı mensuplarımız hakkında haber yaparken hassas ve dikkatli olmaya davet ediyoruz. Gerçekte var olmayan manşet konusu haberin tekzip edilmemiş olduğunu düşündüğümüzde ana muhalefet ile yargı mensuplarını karşı karşıya getirebileceği ve olumsuz sonuçlara yol açabileceği unutulmamalıdır. Bu zor günlerde milletçe birlikte olup, hain terör örgütü ile fedakarca hukuk kuralları içerisinde mücadele eden yargı mensuplarına destek olmalı, soruşturmalara zarar verecek, hedef saptıracak, kamuoyunun ilgisini başka yönlere çekecek, fedakarca görev yapan yargı mensuplarının şevkini kıracak tüm hareket, davranış açıklama ve beyanlardan kaçınılmalıdır. “

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.