Hugo Boss tekstil üzerinde büyümeye devam ediyor

Hugo Boss tekstil üzerinde büyümeye devam ediyor

Üretim alanında son 2 yılda 2 kat artan ürün ve model çeşitliliğimizin yanı sıra, ürün geliştirme ve satın alma gibi alanlarda da yeni hizmetlerle Grubumuza destek veriyoruz.

Büyüme planımız çerçevesinde yerel tedarikçilerimizle birlikte büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye’den yaptığımız ham madde satın alımları bu doğrultuda arttırdık. Stratejimiz özetle, grubumuza rekabet avantajı sağlayacak esnek bir ürün ve hizmet portföyü sunmaya odaklanıyor. 2022 yılında mevcut üretim kapasitemize 2 milyon penye ürünü ekliyoruz dedi.

Şu anda 4200 kişilik bir ekibimiz var. Geçtiğimiz yılın ağustos ayından bugüne kadar, son 9 ayda 900 ek istihdam sağladık. Bu yılın ağustos ayına kadar 200 yeni çalışma arkadaşımızı daha ekibimize dahil etmeyi planlıyoruz. Sene sonunda 4700 çalışana ulaşma hedefimiz var. 2023 yılında ise 5000 kişinin üzerine çıkmayı planlıyoruz. Bu çerçevede, üretim operatörlerinin yanı sıra, bilgi teknolojilerinden tedarik zincirine, insan kaynaklarından üretim yönetimine kadar birçok farklı alanda çalışan sayımızı arttırıyoruz. Ayrıca üretim tesisimiz içerisinde kullanılmayan 5 bin metrekarelik yeni bir üretim alanını da bu yaz kullanıma açacağız diye aktardı.

06.jpg

HUGO BOSS Tekstil Sanayi’de kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarında aynı grubumuz gibi Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden bazılarına odaklanıyor. Kadını güçlendirme çalışmaları ve nitelikli eğitime erişim uzun zamandır sosyal sorumluluk projelerimizde önceliklendirdiğimiz alanlar. Açık Kapı projesi kadınların iş gücüne katılarak hem ekonomik özgürlüklerini ellerine almalarını sağlayarak onları güçlendirmeyi hem de ülke ekonomisine bu yolla değer yaratma şansı bulmalarını amaçlıyor. Son 10 yıldır İŞKUR’la birlikte hayata geçirdiğimiz Açık Kapı projemizle mesleği olmayan 25-35 yaş arası kadınlara 2 ay süreyle ücretsiz mesleki eğitim sağlıyoruz. Bugüne kadar proje dahilinde eğitimi tamamlayanların yaklaşık yüzde 80’ini kendi fabrikamızda işe aldık. Toplam 1250 çalışanımızı bu projeyle istihdam ettik ve daha da fazlasına mesleki eğitim sağlamış olduk. Öte yandan, HUGO BOSS Tekstil Sanayi çalışanları tarafından eğitime destek vermek amacıyla kurulan “HUGO BOSS Eğitim Derneği” (HBED) 2021-2022 eğitim öğretim yılında 115 öğrenciye burs imkânı sağladı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle potansiyeline ulaşamama tehlikesiyle karşı karşıya kalan öğrencileri, daha iyi bir geleceğe hazırlayabilmek için 13 yıldır faaliyette olan HBED’in toplam bursiyer sayısı 2021 yılında 1255’e ulaşırken, verilen toplam burs miktarı ise 4 milyon TL’yi aştı.

08.jpg

HBED, HUGO BOSS Tekstil Sanayi çalışanlarının ve HUGO BOSS Tekstil Sanayi’nin kurumsal bağışlarıyla finanse ediliyor. Program kapsamında yıllık ortalama 100’ün üzerinde öğrenciye burs sağlanıyor. Başvuru süreçlerinde adaylarda, ortaokul, lise veya üniversite lisans öğrencisi olma, yüksek bir not ortalamasına sahip olma ve maddi imkânsızlık koşulu aranıyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılında HBED bursiyerlerinin yarısından fazlası üniversite öğrencilerinden oluşurken, yine bu yılki bursiyerlerin yüzde 70’e yakınını kız öğrenciler oluşturuyor.

Bölgenin en büyük ve en uzun dönemli yabancı yatırımcılarından biri olarak HBED ile toplumun gelişimine katkıda bulunmayı ve öğrencilerin cinsiyet ayrımı gözetmeksizin eğitim olanaklarına erişimlerini kolaylaştırarak, gerçek potansiyellerini keşfetmelerine destek vermeyi amaçlıyoruz. Eğitim alanındaki toplumsal desteğimizi önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedefliyoruz dedi.

04-doruk-yalciner-arif-kaya.jpg

Sürdürülebilir moda kavramı ve doğa dostu ham maddeler de değişen tüketici beklentilerinin vazgeçilmez bir parçası olarak öne çıkıyor. HUGO BOSS Tekstil Sanayi’nde de biz de tüm gelişmelere paralel olarak doğal kaynakların tüketimine, atık yönetimimize ve karbon salınımımıza özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda somut hedeflerimiz ve yatırımlarımız var. Bunlardan en sonuncusu yenilenebilir enerji alanında gerçekleşti. Bu yıl bu alanda yaklaşık 4 milyon TL’lik bir yatırımla pilot projemizi başlattık. Önümüzdeki dönemde bu yatırımı 20 milyon TL’ye çıkararak enerji ihtiyacımızın yüzde 35’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı amaçlıyoruz. diye aktardı

En önemli fark süreç yönetimi ve esneklik konularında bana kalırsa. Almanya süreç yönetimi ve risk analizi gibi konularda çok hassas. Kendini ispat etmiş, başarısı kanıtlanmış metotları var. Kimi zaman bu metotları hayata geçirmeyi, işin başarısından bile daha fazla ön planda tuttuklarını söyleyebiliriz. Türkiye ise daha sonuç odaklı bir kültürün hakim olduğu bir coğrafya. Buradaki girişimci ruhun benzerini Almanya’da bulmak çok güç. Yeni alternatif yolları keşfetme motivasyonu, problem çözme becerisi, çeviklik ve hız kesinlikle Türkiye’nin bu karşılaştırmadaki güçlü yanları.

03.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.