Hukukçulara sesleniyoruz

Hukukçulara sesleniyoruz

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde bu yıl hak ve hukuk dediğimizde akla gelen hukukçulara seslenmek istiyoruz.

Hâkimler ve Avukatlar başta olmak üzere hak ve adalet sisteminin uygulayıcısı herkesten ricamız; hayvan hakları ihlalleri vakalarında lütfen olayları münferit olarak görmeyiniz. Mevzuat uyarınca hayvan hakları ihlallerinde en caydırıcı hükmün uygulanması için çalışınız. Çünkü ne yazık ki hayvanların haklarını savunabilmek kendi ellerinde değil, Hayvanların haklarını koruyabilmek için biz Veteriner Hekimlerin, hayvan sahiplerinin ya da hayvan severlerin bilinçli olması yetmiyor ne yazık ki. Aile üyesi kedisi ya da köpeğinin mağdur olduğu bir olayda hayvan sahipleri sizlerden medet umuyor. Sahipsiz hayvanların mağdur olduğu durumlarda hayvan severler, gönüllüler sizlerden destek bekliyor.

www.medyaege.com-(2)-015.jpg

Sadece hayvan hakları ihlalleri değil insanlarla hayvanlar arası ilişkilerin sağlıklı düzenlenmesinde ve toplum huzurunda da sizlerin duyarlılığı çok önemli. Bu tip olaylarda çoğunlukla dosya üzerinde incelemeler yapılıp, bilirkişilere danışılmadığı taktirde, eldeki verilere ilave adli bir vaka gibi ayrıntılı araştırma istenmediği ve delillere ulaşılmaya çalışılmadığı taktirde ne yazık ki adalet çok da yerini bulamıyor. Hayvanların ve hayvan sahiplerinin mağduriyetleri üzücü oluyor. Toplumda huzuru sağlamak da herkesi yoruyor.

Hayvanların ticarete konu olduğu durumlarda da, dövüşlerde karar alırken de, trafik kazalarına karıştıkları vakaları değerlendirirken de lütfen hayvanların da canlı ve yaşam hakkına sahip olduklarını, mevzuatın yetmediği yerde el verebileceğinizi unutmayın.

           Hayvanların sağlıkları nasıl biz Veteriner Hekimlere emanet ise, hakları da aslında en çok sizlere emanet.

           Ve son olarak bir ricamız da her ne bahane ile olursa olsun hayvanların tedavileri için Veteriner Hekim olmadığı halde müdahale etme hakkını kendinde görenlere, bilinçsizce müdahale ettikleri hayvanın da yaşam hakkı olan bir can olduğunu hatırlatınız.

           4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde; onları korumamızı sağlayan bir yasanın, sadece gönüllü olanlarla değil tüm hukukçuların da desteğiyle en kısa sürede hayata geçirilmesi dileğimizle, hayvan haklarına emek verenlerin, hasta sahiplerimizin ve hastalarımızın günü kutlu olsun 

H. Gökhan Özdmir. Başkan

 İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu adına  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.