HUKUKU ZORLAMAYIN ZORUNUZA GİDER!

HUKUKU ZORLAMAYIN ZORUNUZA GİDER!

Ali Eyce Yazdı

Sosyal paylaşım siteleri içinde zararlı olan şeyler gibi, faydalı olan şeyler de var.

Sosyal medya hepten kötü değil yani.

İşte o faydalı paylaşım yapılan hukuki paylaşım platformuna düşen bir soru ve arkasından gelen yorumlar, dün hem düşündürdü, hem de sesli gülmeme neden oldu.

Meğer ne çok hukuk bilenimiz, hukuktan anlayanımız, hukuk edebiyatı yapanımız, hukuktan birçok çıkmaz çıkartıp, kendine göre yasa, karar ve sonuç alanımız varmış.

Vatandaşın birisi sormuş, ‘Arabamı 3 ay önce 98 bine sattım. Yükselen fiyatlardan dolayı yeni araba alamıyorum. Sattığım arabamı parasını verip geri alabilir miyim, ya da değerinde para isteyebilir miyim? Böyle davalar açıldığını duydum’

Nokta.

Hukukun bittiği, mizahın başladığı nokta.

Hukuk geleceği bilen ve ona tedbirler alan bir sistem olsaydı, her halde önce kadın cinayetlerinin işlenmesini durdurur, çocuk istismarının olmamasını sağlar, hayvanlara eziyet edenlerin eziyetlerini sonlandırırdı.

hukuk-yok-ama-89-fakultesi-var-883306-5.jpg

Geriye dönüşler yaparak!

İnsanın akıl ve mantığını zorlayan ama hukukun da içine eden bu cümlenin sonundaki ‘Böyle davalar açıldığını duydum’ efsanesi ise ayrı garabet.

Herkes, her şeyi duyabilir ama doğru mu, değil mi bunu bilmeden hareket etmek, daha büyük yanlışlara girmenin en net yoludur.

Nitekim bu sorunun arkasına gelen yorumlardaki insanların alaycı, gülmeye neden olan yorumlarını okumamak ise elde değil.

Gülmek için.

Yıllardır adliyede gazetecilik yaptım, bu ve buna benzer çok duyumlar, duyduklarım, bildiklerim diye başlayan cümleler gördüm.

Hukukun temelinin bilmeden, yasaların içeriğini bilmeden ahkâm kesen, isyan eden ve yorum yapan çok insanlar gördüm.

Allah’tan ülkede gerçek hukukçular var da, onlar hukukun ve adaletin daha fazla zarar görmemesi için mücadele ediyorlar.

Yoksa ineğin yandığı dağda hepimiz kayboluruz.

İyi haftalar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.