"Hükümet, Türk ekonomisinin can simidi"

"Hükümet, Türk ekonomisinin can simidi"

Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı,hükümetin başta teşvik olmak üzere vergi ve kredi kartı taksitlendirmesi gibi sağladığı kolaylıkların Türk ekonomisine can simidi olacağını bildirdi.

 

Bölgenin yetiştirdiği önemli iş adamlarından birisi olan Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı,hükümetin başta teşvik olmak üzere vergi ve kredi kartı taksitlendirmesi gibi sağladığı kolaylıkların Türk ekonomisine can simidi olacağını bildirdi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı, geçen Temmuz ayında yaşanan hain FETÖ darbe girişimi sonrasında ekonominin olumsuz etkilenmemesi için Hükümet’in adeta acil eylem planı gibi teşvik ve kanunları bir bir hayata geçirdiğini ve bu sayede Türkiye’dekiyatırımcıların piyasalara olan güvenininsürdürüldüğünü söyledi.

Teşvikte özel model

Geçen ay İzmirli sanayicilerle bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ninbaşta metalurji, petrokimya, savunma, ilaç, sağlık teknolojileri, yenilenebilir enerji teknolojileri, teknik tarım gibi gelişmeye açık sektörler için özel bir teşvik modeli uygulayacaklarını açıklamasıyla birlikte piyasalarda olumlu bir hava yakalandığına dikkat çeken Bilal Saygılı, Eximbank’ın da ithalat ve ihracatta daha esnek koşulları sağlamasıyla yatırımların önünün açılacağını söyledi.

Moody’s objektif değil sübjektif bakıyor

Her şeye rağmen 2016’ın ilk 6 ayının ekonomik verilerinin Türkiye için olumluseyrettiğini vurgulayan Bilal Saygılı, özellikle CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara ‘faizleri düşürün’ çağrısından sonra düşen konut faizlerinin ekonomiye olumlu yansıyacağının altını çizdi.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in,Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini iyi niyetli olarak görmediğini kaydeden Bilal Saygılı, “Türkiye’nin notunun ‘yatırım yapılabilir ülke’ düzeyinin altına indirilmesi tamamen siyasi bir karar. Bu tür kredi derecelendirme kuruluşlarının kimler tarafından kurulduğu ve desteklendiği herkesin malumu. Kendilerince yeni bir dünya düzeni inşa etmek istiyorlar. Ülke olarak bu oyunlara gelmemeliyiz. İşimiz gereği dünyanın dört bir yanına gitme şansımız oluyor. Dünyadaki Türkiye algısı bu kuruluşların öngördüğü gibi değil. Özellikle Temmuz ayında yaşanan hain FETÖ darbe girişimini 24 saat geçmeden önleyen Türkiye’nin önü çok açık. Moody’s kuruluşu dünyaya objektif değil sübjektif olarak bakarak bağlı bulunduğu ülkelerin menfaatlerine hizmet edecek açıklamalarda bulunuyor. Biz sanayiciler ve girişimciler olarak yapacağımız yatırımlarla en iyi cevabı vereceğiz. Hükümetimizin hayata geçirdiği vergi barışı ve kredi kartı düzenlemesi ekonomimizi olumlu yönde canlandıracak. Bu açıklamalara bakmadan çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.