Hükümetten flaş askerlik açıklaması!

Hükümetten flaş askerlik açıklaması!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Elitaş, "Ya TSK'nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek." dedi


AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Habertürk TV'nin konuğu oldu. Soruları yanıtlayan Elitaş, bedelli askerlikle ilgili soruya da yanıt verdi.

Elitaş'ın bedelli askerlikle ilgili açıklaması şöyle:

"750 800 bin her yıl askerlik çağı gelen kardeşimiz var. TSK'nın yılda 300 bin asker alma kapasitesi var. Ya TSK'nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek. Bu işlerin hükümetle uyumlu olarak yapılması gerekir."


Başbakan Binali Yıldırım milyonların beklediği bedelli askerliğe ilişkin, "Bir birikim var bunu bedelli ile sadece çözmek mümkün değil. Bütün boyutları ile ele almak lazım. Bence şartlar oluştu" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.