Hükümlülere "izid desteği"

Hükümlülere "izid desteği"

2016 yılında İzmir Valiliğinin onayı ile kurulan İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD), istihdama dayalı projeler ile faaliyetlerine devam ediyor. 

İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını sağlayarak, Ulusal ve Uluslararası verilen desteklerin kullanımını arttırmak,  ekonomik ve kültürel zenginliğimizi yükseltmek, yol gösterici ve destekleyici görevlerde bulunmanın ana hedef noktaları olduğunu açıkladı. 2019 Ocak ayında İZİD Akademi Birimini kurduklarını ve bu birim ile İZİD Bünyesinde çok çeşitli eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Sungur, eğitim faaliyetlerinin başında Girişimcilik Eğitimlerinin geldiğini, ayrıca Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Şakran Kadın Kapalı Cezaevlerinde mahkumların tahliye sonrası istihdamlarına katkıda bulunacak projeleri  ilgili devlet kurumlarının onayına sunduklarını söyledi. 

2019 yılı içerisinde düzenlenen 20 eğitim programında yaklaşık 500 kişiye, 640 saat eğitim verildiğini,  girişimci adaylarının % 85’inin kadın adaylardan oluştuğunu bildiren İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, “Eğitim Programlarının 7 tanesi Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Şakran Kadın Kapalı Cezaevinde düzenlendi. Eğitime katılacak mahkumları cezaevlerinde görevli psikolog, personel, cezaevi yöneticilerinden oluşan bir komisyonla ve mülakat yöntemiyle tahliyesine az kalanlara öncelik vererek belirledik. Cezaevlerindeki eğitimlere katılan hükümlülere yönelik protokolün de katıldığı bir tören ile sertifikaları verildi. KOSGEB Girişimcilik sertifikaları zaten E Devlet üzerinden sisteme yüklenmiş olan mahkumlara ayrıca İZİD adına düzenlenen birer katılım belgesi verildi. Bu belge ile İZİD İzmir İş Dünyası Derneği’ne müracaatları halinde kendilerini topluma kazandırmak ve işlerini kurmaları veya işe yerleştirilmeleri konularında ücretsiz mentörlük desteği verilecek” dedi. Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat Yılmaz ise “Hükümlülerimizin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenen çeşitli eğitimlerden bir tanesi olan uygulamalı girişimcilik eğitiminin, tahliye sonrası sosyal adaptasyonlarını artırıcı bir etki yaratacağına inanıyorum. Eğitimlerini tamamlayan hükümlülerimizin tahliye sonrası iyi bir başlangıç yapacağına inanıyorum. Kurumumuzda cezalarını tamamlamakta olan hükümlülerimizin topluma yeniden kazandırılma, mesleki eğitim, öğretim ve gelişimleri için elimden gelen her türlü desteği sağlamaya devam edeceğimi özellikle belirtmek isterim. Bu eğitimlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ve personelime teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Cezaevinden tahliyesi yaklaşan kadın ve erkek mahkumlara, öğrencilere, iş kurmak isteyenlere ve kadınlara İZİD, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlükleri’nde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmeye devam etmektedir. Törene; İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Foça Kaymakamı Ali Çetin, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Gümüş, Foça Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tarık Canbaba, İzmir Cumhuriyet Savcısı Cihan Yıldız, İŞKUR Çiğli Hizmet Merkezi Müdür Vekili Bahrettin Hasret, İZİD Foça temsilcisi Tülin Özkan , Menemen Eski Ticaret Odası başkanı Yılmaz Güral, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu personelleri ve hükümlüler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.