Hülya Alkuş şiir kitabının doğuşunu anlattı

Hülya Alkuş şiir kitabının doğuşunu anlattı

Dokunabilseydim Güneşe şiir kitabının yazarı Hülya Alkuş'un yazarlık yolculuğu hikayesini Eylül Ayça Karakuş'la paylaştı. 

Hülya Alkuş şiir kitabının doğuşunu anlattı:

 İkinci Adam Yayınları aracılığıyla okuyusucuyla buluşan Dokunabilseydim Güneşe şiir kitabının doğuşu Medya Ege'de. 

İlk kitabımın çıkış süreci benim için çok özeldi elbette ki. Tamamiyle heyecen doluydu. Bireysel basılmış olacak ilk kitabım olduğu için tüm ayrıntıları ile abartıya kaçmadan , çokça sade tutarak ben ilgilenmeye çalıştım .
Kitabımın kapağıda kendi çektiğim bir fotoğraftır. Hatta kitabıma ismini verdiğim şiirimi yazmam da bir ilham etkisi ortaya çıkaran, hislerimi kelimelere dökmemi sağlayan da yine çektiğim bir fotoğraf olmuştur.
Kısaca kapağından içeriğine editörlüğüne kadar herşeyi ile birebir ilgilenip uğraştığım bir kitap oldu . fazlaca emek heyecan taşıyor. Bana bu özgürlüğü sağladığı içinde Adam  yayınevine  teşekkür ederim.

0-259.jpg

 Öncesinde genç kalemler antolojisi 5 ve 6 da şiirlerim yer aldı. Onlar da çok heyecan ve umut doluydu. Birçok şair ve yazar arkadaşlarla tanışma, aynı kitapta yer alma fırsatı verdi. 

Dergi ve sitelerde de yayınlanan şiirlerim oldu ve tüm bunlar hayalimi canlı tutarak ‘Dokunabilseydim Güneşe şiir kitabıma merdiven görevi gördü bir nevi diyebilirim. 

Birecik Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak çalışıyorum. Vakit ayırabildiğim süreçlerde davetler doğrultusunda lise ve kütüphanelerde söyleşiler yaptık ve imza günleri düzenledik. Gaziantep Pınarbaşı Anadolu Lisesi ve Halfeti Anadolu Lisesi bunlardan ikisiydi. Taze ruhlarla genç heyecan dolu beyinlerle kalplerle bir araya geldik . Halfeti halk kütüphanesinde imza günü düzenledik. mart ayı içinde yine tarihi kesin olmamakla birlikte Gaziantep te iki Anadolu lisesinde de yine kariyer , ders çalışma , şiir konulu seminerim olacak ve imza günü düzenlenecektir. İlerleyen süreçte genel bir imza günü yapmayı planlıyoruz. 
Yazmak içimde bir tutku…

0-(2)-087.jpg

Birçok insanla sohbet edebilmemi onların yüreğine dokunabilmeyi sağlıyor ve beni ben de bırakmıyor. Hislerimi , tecrübelerimi , düşünce ve duygularımı paylaşma imkanı sağlıyor. Bu konuda yola şiirle başlamak ise benim için ayrı bir tutku..

Çünkü şiir kurgularla, gizlilerle doludur , açık açık ortaya koymaz içindekini ve sadece sahiplenildiği yerde anlam kazanır ve oraya ait olur. Uğraş ve ilgi ister muhabbeti için.  Edebi bir süslülük gerektirir. Zor bir seçimdi belki ama yazarlık sürecime şiirle girişmiş olmaktan alıkoyamadı beni. 

Dokunabilseydim güneşe;
Belki o zaman tatmin olurdu yüreğim 
Ya da kaybolup giderdim kavrulmuş bir ateş içinde …
Ne garip şu yaşamak ,
Ne garip şu varoluş ,

Avuçlayabilseydim eğer güneşi ;
Önce kızardım belki ona ,
Buz kesilmiş yürekleri ısıtamadı diye.
Sonra alıp da giderdim sıcaklık nedir bilmeyen iklimlere 
Dokunabilelim diye sevgiden uzak gönüllere.
Hülya Alkuş
Doktor olan Hülya Alkuş'a mesleğinde ve yazarlık yolculuğunda canı gönülden başarılar diliyor ve 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum. 

0-(1)-085.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.