Hünerli gençler İzmir'e gurur yaşattı

Hünerli gençler İzmir'e gurur yaşattı

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen “4. Uluslararası GastroAfyon Lezzet ve TurizmFestivali'ne İzmir’den katılan okullar büyük başarı gösterdi.

Festival, 31 Ekim 2019’da UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağına (UNESCO Creative Cities Network) dahil olan Afyonkarahisar ve yöresel yemek kültürünün tanıtımı için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda Profesyonel Aşçılar Derneği ve çeşitli sponsorlar desteği ile düzenleniyor. Festivale dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefleri, UNESCO gastronomi şehirleri temsilcileri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şefleri hem katılımcı hem de jüri üyesi olarak katıldı. Dünyanın yaklaşık 20 farklı ülkesinden 50’nin üstünde gastronomi alanında profesyonelleşmiş uzman ve akademisyenler, 20 ayrı ülke büyükelçileri, Brezilya tur operatörleri, kendilerine has tarzlarıyla ün salmış duayen ustalar, master şefler, yemek yazarları, gurmeler, bloggerlar, influencerlar, sanatçılar, dünyada ve Türkiye’de bulunan UNESCO tescilli gastronomi şehirleri ve konuk şehir temsilcileri
katılıyor.

bornova-2.jpeg

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER' in açılış ve etkinliklerine katıldığı “4. Uluslararası GastroAfyon Lezzet ve Turizm Festivali” kapsamında yapılan yemek yarışmasında ilk üç okulun 2.si İzmir'den. Festival kapsamında birçok kategoride dünyaca ünlü şeflerin jüri üyeliği yaptığı yarışmalar düzenlendi. Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Liselerarası Ekipler Modern Türk Mutfağı Yemek Yarışması” kategorisinde Selim Sümbül, Feridun Şenol ve Rumeysa Savur isimli öğrencilerden oluşan lise takımıyla 18 lise arasından 2. olarak gümüş madalya kazanmıştır. Aynı yarışmada Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samet Şahin, Rüya Uyanmaz ve Taha Sönmez isimli öğrencilerden oluşan lise takımıyla üçüncülük elde ederek bronz madalya kazandı.

odemis-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.