Hüseyin Cengiz'in Yalnızlığın Başkenti kitabı İzmir Sanat’ta tanıtıldı

Hüseyin Cengiz'in Yalnızlığın Başkenti kitabı İzmir Sanat’ta tanıtıldı

Usta şair Cemal Süreya’nın yaşam öyküsü Yalnızlığın Başkenti'nde...

Başarılı bir işadamı olmasının yanı sıra edebiyatçı kimliği ile de tanınan Hüseyin Cengiz, biyografik roman türündeki üçüncü kitabı “Yalnızlığın Başkenti”ni, görkemli bir geceyle tanıttı. Kültürpark İzmir Sanat’taki organizasyonun sunumunu ünlü oyuncu Altan Gördüm yaptı. Usta şairler Ahmet Telli, Tuğrul Keskin ve Namık Kuyumcu’nun yanı sıra İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD üyeleri ve Cengiz’in çok sayıda okuru, yazar Cengiz’i yalnız bırakmadı. 


İşadamı kimliğiyle tanınan, İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi de olan Hüseyin Cengiz, kitabında, hemşerisi, Dersimli unutulmaz şair Cemal Süreya’nın yaşam öyküsünü tüm yalınlığıyla anlatmaya çalıştığını ifade etti. Söz alan şairler Ahmet Telli, Tuğrul Keskin ve Namık Kuyumcu, “Şiirin efendisi Cemal Süreya’nın tren vagonundaki sürgünlüğüyle başlayıp Darphane Müdürlüğü’ne uzanan çalkantılı hayat hikayesinin bilinmeyen yönleri bir solukta okunacak” mesajı verdi. 


Kokteyl ve sunumun ardından Hüseyin Cengiz, konuklara kitabını imzaladı. 

Hüseyin Cengiz kimdir?

Hem çok başarılı bir işadamı hem de edebiyatçı…

Eğitmen anne ve babanın çocuğu olarak Dersim’de doğdu. 12 yaşından itibaren hem okuluna devam etti hem de ailesinin yanında ticarete başladı. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra tekrar aile şirketinde çalışmaya başladı. 


Üniversite yıllarında edebiyat çevreleriyle tanışması, onun için iş dışında soluk alabileceği aydınlık bir bahçe olmaya başladı. Bu dönemde çeşitli dergi ve gazetelerde denemeleri ve öyküleri yayımlandı. Bulunduğu şehrin ilk edebiyat dergisini, dostları ile birlikte yayın hayatına soktu ve burada yazmaya devam etti. Yazım serüveninde, Piya Yayın kolektifindeki dostlarının, kendisine olan ilgi ve sevgileri, onu edebiyata bir adım dana yaklaştırdı. Bu süreçte iş hayatında da aile şirketinden bağımsız olarak kendi şirketini kurdu ve 10 yıl içinde vergi rekortmeni oldu. Şirketi, geçen yıl, TOBB tarafından, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasında gösterildi.


Türkiye’nin dört farklı ilinde şubeler oluşturduğu yeni şirketi ile yurtiçi ve dışında üretim ve pazarlama faaliyetlerine devam eden Cengiz, yoğun seyahat programı ve uzun uçak yolculuklarını değerlendirerek, kendi deyimi ile “vahşi ticaretin ağır cenderesinden kurtulup soluk almak için” uzun soluklu okuma ve yazma serüvenine başladı. Bu yolculuklardan beslendiklerini okuyucuyla paylaşmak için “içinde dokunduklarını” yazıya döküyor. 


İlk kitabı “İçindeki Bana Dokun”da denemelerini kaleme alan Cengiz, roman türündeki ikinci kitabı “Ve sonra Yol Bitti”de, Ermeni tehciri ışığında Anadolu halklarının barış, huzur ve kardeşlik özlemini işlemişti.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.