Hüsnü Boztepe'den imar planı açıklaması

Hüsnü Boztepe'den imar planı açıklaması

“Cumhuriyet Mahallesi 1 Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı” hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Biz yatırımcıya ya da sermayeye karşı değiliz ama sizin yaptıklarınızı da yakından tabip ediyoruz” dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda “oy birliğiyle” değiştirilerek kabul edilen Cumhuriyet Mahallesi 1 Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Boztepe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır gündeminde olan kentsel dönüşüm ve planlama konuları son dönemde ilçe belediyeleri tarafından da ön plana alınmıştır. Karşıyaka Belediyesi de imar planları konusunda çalışma yaptığını kamuoyuna açıklayan kurumlar arasında bulunmaktadır. Karşıyaka’nın dönüşüme muhtaç bölgelerini kapsayan Cumhuriyet Mahallesi Planları’nda yaşanan sorunlar ve parti içi kavgalar nedeniyle Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay itirazlar yükselince etaplar halinde çalışma yaptığını kamuoyuna açıklamıştır. Bu kapsamda gündeme alınan 1. Etap ne yazık ki dönüşüm bölgesi ve gecekonduda yaşayanların bulunduğu alan olarak değil ticaret alanları öncelik alınarak seçilmiştir. Sınırları Anadolu Caddesi’nin üzerindeki özel mülk ve ticari işletmelerin sınırlarıyla örtüşen bu plandaki gelen taleplerde kamu yararı bulunmamaktadır. Yıllardır Cumhuriyet Mahallesi’nin üst bölgelerinde dönüşüm bekleyen, gecekonduda yaşayan vatandaşların talepleri yok sayılmıştır. Aldığımız bilgilere göre planlama çalışmaları başlamadan önce özellikle birinci etapta aylar öncesinden arsa satışları yapılmış, mülkler el değiştirmiştir. Sayın belediye başkanının yanıt vermesi gereken konu bu bölgede tercihin hangi kriterlerle yol kenarından başladığıdır.

d9f3c15f-f7c9-40aa-963e-1d47d7977426.jpg

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclislerinden kabul edilen 09.11.2020 tarihli yani 2 yıl önceki planlar onaylanmışken yeni talepte kat yükseklikleri neden 10 kattan 15 kata çıkartılmıştır. Kamuoyunda şaibelere neden olan değişiklik talebinde yer alan emsalin 1,5’tan 2,5’a çıkartılması ile ne hedeflenmiştir? Kimlere neler vaat edilmiştir? Bölgesel otopark, kamusal alan gibi kavramların arka plana atıldığı bu talepler öncesinde nerelerde kimlerle görüşülmüş, ne gibi sözler verilmiştir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtisas komisyonunda sadece AK Parti yoktur. Bu komisyonun başkanı ve üyeleri Millet İttifakı mensubudur. Oy birliğiyle alınan karar için sonradan kamuoyunun kafasını karıştıracak açıklamalar doğru değildir, Biz ne sermaye düşmanıyız ne de yatırımları engelleyenlerdeniz. Gerek belediye başkanı gerekse ilçe belediye meclis toplantısında alınan karara yönelik itirazlar yapılacağı, itirazların kabul edilerek getirilen önerinin yine de uygulatılacağı konuşulmaktadır. Karşıyaka’dan gelen kamusal görünümlü rant planının yakın takipçisiyiz. Sonuna kadar da süreci izlemeye devam edeceğiz.

85c1e89c-f943-443d-8d91-dd542d1cb10b.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda söz konusu ret kararı alırken “gelen talepten ben de rahatsızım” diyen Karşıyaka’nın meclis üyesi Sayın Murat Aydın’ın sözleri hepimizin kulaklarında halen yankılanmaktadır. Toplantıda, “belediye başkanına sordum o da haberinin olmadığını söyledi” diyerek bürokratik operasyona maruz kaldıkları imajını verenler görünen o ki suçüstü yakalanmıştır. Bundan sonraki sürecin gideceği nokta yıllardır o bölgede sorunların çözümünü bekleyen vatandaşların vicdanıdır. O vicdan zamanı geldiğinde gereğini yapacaktır”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.