HUTTEL: “TÜRK EKONOMİSİNDEKİ BÜYÜME İVMESİNİ DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ”

HUTTEL: “TÜRK EKONOMİSİNDEKİ BÜYÜME İVMESİNİ DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ”

Alman otomasyon ve akıllı ev sistemleri üreticisi Becker Antriebe, faaliyet gösterdiği ülkelerdeki müşterilerinin teknik eğitim taleplerini Becker Akademi aracılığıyla karşılıyor.

Becker Teknik Eğitim Müdürü Norbert Huttel, sık aralıklarla Türkiye’deki müşterilerini ziyaret ederek, yeni ürün ve teknolojiler başlıklarında eğitimler verdiklerini belirterek, “Dünya genelinde Becker’in yeni teknolojilerine en kolay adapte olan ve uygulayan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türk müşterilerimizden aldığımız geribildirimler ve ilginç öneriler, Almanya’daki Ar-Ge ve Üretim departmanlarımızın çalışmalarına ışık tutuyor” dedi.

“MESLEKİ EĞİTİME DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMELİ”
 
Türkiye ekonomisinin çok dinamik ve yenilikçi bir karekter taşıdığına dikkat çeken Huttel, inşaat sektöründeki gelişim çizgisinin artarak devam edeceğine inandıklarını, Türk ekonomisindeki büyüme ivmesini de dikkatle izlediklerini vurguladı. 


Yüksek teknolojili ürünleri barındıran markalı konutlara yönelik çok özel çözümler geliştirdiklerini, özellikle akıllı ev sistemlerinde Türkiye’deki iddialarını artıracaklarını sözlerine ekleyen Norbert Huttel, şöyle devam etti: 


“Almanya’da yaklaşık 4 milyon Türk ile birlikte yaşadığımız için Türkiye’yi yabancı bir ülke olarak görmüyoruz. Türk müşterilerimizin teknik eğitim taleplerinde olabildiğince sık karşılamaya özen gösteriyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz, teknik eğitim desteklerimiz olarak öne çıkıyor. Türk müşterilerimiz de Alman malını ‘kalite ve güven’ kelimeleri ile aynı anlamda görüyorlar. Ancak Türkiye’nin yetişmiş işgücü konusunda sıkıntıları var. Mesleki eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türk pazarı sürekli büyüyor ve sektörümüzün bu talebe cevap verebilmesi için daha fazla nitelikli işgücüne ihtiyaç duyuyor.”


2021 yılında 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanan Becker’in tüm üretiminin Almanya’nın Sinn kentindeki tesislerinde yapıldığını hatırlatan Huttel, Uzakdoğu’da Becker markası ya da lisansı ile üretim yapmayı düşünmediklerini; Almanya’daki kalite, üretim ve iş güvenliği standartlarına çok güvendiklerini vurguladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.