Huzurla ve kitapla kalın! Filiz Alp yazdı...

Huzurla ve kitapla kalın! Filiz Alp yazdı...

"İyi de ne yapacak bu çocuklar demesin kimse"

On beş günü geçti okulların kapandığı öğrenciler için.. çocuklar iyi kötü tatil yapıyordur , yapamıyorsa da evde dinleniyordur en azından.. yaptıkları da zaten her çocuk ve genç için aynı ,gece telefonla uğraşıp gündüz uyumak, stabil hal ..iyi de ne yapacak bu çocuklar demesin kimse..tabi zamanın çocuklari oldukça zor onu kabul ediyorum ,ancak anne ve babalar hem şikayet eder hem de kural koyucu olmaz bu hallerine..

Bence yaşı uygun olan kız erkek fark etmez , güvendiğiniz eş dost kim varsa işyeri olan yakınlarınızin yanında ,hani para mara istemeksizin çalışsınlar.. görsünler ya , bazı şeyleri..para kazanmanın nasıl olduğunu, hayatın kimseye hiçbir şeyi altın tepside sunmadığıni anlasinlar... iş güç bulamayanlar ne yapsın diyeceksiniz,evde iyi kötü ev işlerine yardımcı olsunlar, öyle gün boyu yatıp da ayağına kadar tepsi istemesinler...biz ,anne ve babalar aslında bu çocuklara zarar veriyoruz ,hem şikayet ediyoruz hem de aman sen otur ,ben yaparım modundan çıkamıyoruz.. ardında oyle tembel , hazırci bir kuşak yetişiyor ki.. görüyor ve duyuyoruz işe yeni başlayan gençleri , rahat, az çalışıp çok para kazanmanın derdinde hepsi..

Kim ne derse desin ,hayatta hiçbir şey sanıldığı kadar kolay değil,hele ki bizim ülkemizde yaşamak ,para kazanmak hiç kolay değil..hep çok iyi olmak zorundasınız.. herkese kolay gelsin..

yaşadıklarımdan ve duyduklarımdan kıssa..

Huzurla ve kitapla kalın..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.