İBB’den toplu ulaşım kullanan vatandaşlara siber güvenlik uyarısı!

İBB’den toplu ulaşım kullanan vatandaşlara siber güvenlik uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları İzmirim Kart dolandırıcılarına karşı uyardı.

MEDYA EGE - İzmir'de toplu ulaşım kartına internet üzerinden yükleme yapan site ve uygulamalara karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bir uyarı yayımlandı. Uyarıda, vatandaşlara siber güvenlik için çağrıda bulunuldu.

İzmir'in toplu ulaşımında kullanan İzmirim Kartlara büfe market ya da toplu ulaşım noktalarında yer alan gişe ve otomatik makinalardan dolum yapılabiliyor. Fakat İBB, kart kullanıcıları internet üzerinden dolandıranlara karşı uyardı.

İBB'nin yayımladığı mesajda, "Değerli hemşehrilerimiz, İzmirim Kartınıza bakiye yükleme işlemlerinizi resmi uygulamalarımız dışında bir uygulamadan yapmamanız veri güvenliğiniz açısından önemlidir" bilgisi yer aldı.

bilgilendirme.jpg

UZMANLARDAN MESAJ!

Konuya ilişkin açıklamalarda yapan uzmanlar ise vatandaşları internet siteleri üzerinden yükleme yaparken sitenin bağlantı adına ve içeriğine dikkat etmesini yönünde uyardı.

Uzmanlar aynı zamanda resmi uygular içinse uygulama mağazalarında yer alan uygulamaların kaynak (sağlayıcı/geliştirici) bölümde yer alan isme dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum