İbrahim Danış yazdı... "Operasyonun bu hikayesini biliyor musunuz?"

İbrahim Danış yazdı... "Operasyonun bu hikayesini biliyor musunuz?"

Torbalı Güncel Yazı İşleri Müdürü İbrahim Danış, Torbalı'daki yaşanan cinayetler sonrası yapılan operasyonları kaleme aldı.

"Operasyonun bu hikayesini biliyor musunuz?" diyen Danış şunları belirtti;

"Torbalı tarihinin en hareketli iki gününü yaşadı. 17 suçtan daha önce kaydı bulunan ve her nedense eli kolunu sallaya sallaya ortalıkta gezen, sosyal medya hesabından silahla fotoğraf çekinip gözdağları veren bir maganda, tek derdi memlekete faydalı olmak olan bir doktoru öldürüp, bir polisi yaraladı. Bir de masum kadına ailesinin yanında kıydı.

Süreci bilmeyen ya da takip etmeyen yoktur ki zaten tüm ülkenin gündemine oturan bir olay oldu.Herkes katilden, mağdur ailelerden söz ederken, söz edilmesi gereken birileri daha var.

Şüphesiz bir polisi vuracak kadar gözü dönmüş ve suç konusunda uzmanlaşan bir katili 15 saatte yakalamak öyle her baba yiğidin de harcı değildir.

Nerede olacağını, nasıl kaçacağını, iyi silah kullanmasını bilen ve deyim yerindeyse de ‘Kaybedecek bir şeyi olmayan’ ama baktığınız zaman baştan sona kadar ‘Kayıp’ olan bir adamın yakalanmasında başta Torbalı emniyeti olmak üzere polisin ve sürecin işlenilmesinde de Kaymakam Ercan Öter’in payı oldukça büyük.

Polis, gerçekten çok iyi iz sürdü. Herkes ‘Kendini dağa, ovaya vurdu’, ‘Çoktan ilçeden çıktı’ gibi cümleler kurarken ilçenin giriş ve çıkışlarını kapatan polis, adeta katili kapana sıkıştırdı. Kısa sürede kimlik ve eşkalin belirlenmesiyle de işleri daha da hızlandırdı. Deyim yerindeyse ‘Su uyudu polis uyumadı’. 30 Aralık günü Saat 12.30’da operasyonla yaralı halde etkisiz hale getirilen katil için aslında sabahın ilk saatlerinde tüm önlemler alınmıştı. Hangi evde olduğu tespit edilmiş, kaçmaması için de sivil ekipler bölgedeki tüm sokaklara konuşlanmıştı.

Nihayet operasyon emriyle de polisler, caniyi canına kıydığı doktorun mesai arkadaşlarına emanet etmişti.

Olay gasp mı? Kin gütme mi? ilerleyen günlerde ortaya çıkacak. Ancak unutulmaması gereken polisin özverisi. Aynı zamanda ilçe prestiji için de önemli bir operasyonu başarıyla gerçekleştiren Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini ve operasyonda yer alan tüm ekipleri kutluyorum. Yaşar Kahirli isimli bir mesai arkadaşlarının canına kasteden, yaşamak dışında başka da bir işlevi bulunmayan zanlıyı bugün adalete teslim edecek olan ilçe polisi, olası bir durum için de şimdiden güven vermiş oldu.

Bir parantez de Torbalı Kaymakamı Ercan Öter’e açmak istiyorum. Süreci büyük bir profesyonellikle yönetti. Öyle ki operasyonda bile yer aldı. Can yeleği ile gezen onlarca polisin arasında, gözünü kırpmadan operasyonu takip etti. Güvenlik sınırı etrafında doluşan vatandaşa da ‘Devlet’ burada mesajı verdi. Kimseyi kırmadı, öfkesini kontrol etti. Sık sık beraber çalışma yaptığı, aynı komisyonlarda yer aldığı Dr. Mehmet Park gibi bir mesai arkadaşını kaybetmiş bir bireyden ziyade, bir ilçenin huzurunu sağlamak zorunda olan kaymakamlık görevi daha ağır bastı onun için. Öter’e de bu süreçteki çabasından dolayı teşekkür ediyorum. Bir daha benzer bir olayı ülke genelinde yaşamama dileğiyle…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.