İbrahim Kalın: Buça, müzakere sürecini etkiledi

İbrahim Kalın: Buça, müzakere sürecini etkiledi

Savaşı uzatmanın, herkes için yıkıcı olacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Rus askerlerinin Buça ve Borodyanka bölgelerinde sivilleri öldürdüğünün ortaya çıkması müzakereleri etkiledi" dedi.

Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerinde Rus askerlerinin Buça ve Borodyanka bölgelerinde sivilleri öldürdüğünün ortaya çıkmasının müzakereleri etkilediğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Buça’da yaşananları “insanlık dışı” ve “kabul edilemez” olarak tanımlayan Kalın, “Bunu kim yaptıysa yargı karşısına çıkmalı” diye konuştu.

thumbs-b-c-669826d46b632a78e5b310415a2f3143.jpg

Türkiye’nin sürecin başından bu yana en üst düzey görüşmelere ev sahipliği yaptığını ve özellikle Mariupol’deki sivillerin tahliyesi için her iki tarafla da temaslarını sürdürdüğünü vurgulayan Kalın, Türkiye’nin garantör ülke olup olmayacağına ilişkin, “Güvenlik garantisi konusundaki tartışmalar için henüz erken, ancak prensip olarak buna olumlu bakıyoruz çünkü Ukrayna’yı desteklemek ve savaşı bitirmek istiyoruz” dedi.

Kalın, Rusya’nın Kırım ve Donbas ile ilgili beklentilerinin Türkiye, Ukrayna ya da uluslararası toplum tarafından kabul görmeyecek, “gerçekçi olmayan” talepler olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.