İbramaki'de Mühür Baskı Kolaj Resim Sergisi

İbramaki'de Mühür Baskı Kolaj Resim Sergisi

İzmir Resim Heykel Müzesi Suluboya Atölye Eğitmeni Ertuğrul Saraç mühür baskı kolaj tekniği ile hazırladığı eserlerini Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde sergilemeye başladı. 

Sanatçının özel tekniği ile hazırlanan eserler sergi açılışına katılan Kuşadalı sanatseverlerden yoğun beğeni aldı.

Sergi açılışında konuşan Saraç sanata ve kültüre önem veren toplumların her yönüyle gelişmiş medeniyetler arasında yer aldığını belirterek “ Beni bu gün burada yalnız bırakmayan tüm sanatsever dostlarıma ve bana bu sergiyi açma fırsatını veren Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Önemli olan sanatçıyı eserlerinden dolayı onurlandırmak değil, sanatçının eserleriyle topluma kattığı faydaları görebilmektir. Çalışmalarımı kavak plakalar üzerine merdaneli mürekkep sürerek ve oyma kalemle düzenleme yaparak oluşturuyorum. Ağaç baskı olarak da bilinen bu yöntemin grafik sanatlarda önemi büyüktür. Ağaç baskının alçak ve çukur olarak adlandırılan iki farklı tekniği vardır. Sanatta esas olan, teknik ne olursa olsun anlatılmak istenen konu ve verilmek istenen mesajdır” dedi.

İzmir Resim Heykel Müzesi Suluboya Atölye Eğitmeni Ertuğrul Saraç’ın mühür baskı kolaj tekniği ile hazırladığı eserlerden oluşan resim sergisi 2 Nisan tarihine kadar Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.