İçeride eğitim! Dışarıda çevre katliamı var!

İçeride eğitim! Dışarıda çevre katliamı var!

Türkiye’nin tanınmış eğitim kurumuyla ilgili sosyal medyaya düşen görüntüler, 'Bahçeşehir Koleji akşam ders saatlerinden sonra okulun atıklarını doğaya, dereye mi akıtıyor ve çevre katliamına mı neden oluyor?' sorularını akla getirdi.

Bahçeşehir Koleji’nin atık sularını İzmir’in doğa harikası Çiçekliköy’de dereye akıttığına dair sosyal medyaya düşen görüntüler herkesi şok etti. İzmir’de Son Dakika isimli sosyal medya paylaşım sitesine düşen video görüntülerinde; Bahçeşehir Koleji’nin İzmir Çiçekliköy kampüsünde ders saati bittiğinde, alttan gelen boruyla koleje ait atık suların dere yatağına döküldüğü yer aldı.

Çevreci vatandaşların ve Çiçekliköy’de doğayla başbaşa vakit geçirmeyi bilen ve seven insanların yoğun tepkisine neden olan görüntüler, İzmir’de şok etkisi yarattı. Eğitim kurumuna yakışmayan görüntülerle ilgili vatandaşlar tepki gösterirken ders saatinin bitimiyle birlikte, öğrencilerin ve eğitimcilerin okuldan çıkma saatinden sonra atık suyun dereye gönderilmesinin bilinçli bir çevre katliamı olduğuna dair yorumlar yapıldı.

Vatandaşlar, Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin okulda denetim yapmasını ve bu çevre katliamına bir an önce dur demesini beklediklerini söylerken çevrenin, bütün canlıların yaşam haklarıyla ilgili okul içinde eğitim kadrosuyla öğrencilere ders veren bir kurumun, okul dışında çevre katliamına neden olmasının ise bilinçli ve kasıtlı davranış olduğunu belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.