'İçimdeki Kadınlar' sanatseverlerle buluşuyor

'İçimdeki Kadınlar' sanatseverlerle buluşuyor

Ressam Yeşeren Özsoy’un “İçimdeki Kadınlar” adlı kişisel resim sergisi 5 eylül’de No 66 sessions / LUNA’da (Altınyunus Mah. 3435 sok. No.66 Çeşme –İzmir) sanatseverlerle buluşacak.

Yakın zamanda kaybettiği babası Ali Galip Özgül Halıcı anısına açılacak ve gelirinin bir bölümü Ege Engel Siz Yaşam Derneği'ne bağışlanacak olan sergisi ile ilgili bilgi veren Yeşeren Özsoy, sergi konusu olan kadının sözlük anlamının erişkin dişi, kızlığını yitirmiş dişi, insan olduğunu söyledi. Kadının toplumdaki yerinin sözlük anlamıyla birlikte başlayan bir ayrımcılık, çözümlenemiş bir kimlik olduğunu belirten Özsoy, “Kadının önemi yıllardır hep konuşulur, yazılır çizilir ama yine de hep ezilir, hep şiddet görür, hatta öldürülür, uğrunda cinayet işlenir. Kanunlar çıkarılır ama maalesef bir türlü çözülemez ve hep arka raflara atılır. Toplumlarda kanayan bir yaradır. Bu yüzdendir ki içgüdüsel olarak, sanatla iyileşmek, iyileştirmek adına, ben de resimlerim de hep kadın teması kullanmak istedim. Tüm resimlerim duygularımın dışa vuruşudur. Ruhumun çığlığıdır, haykırışlarımdır, yaralara dokunuşumdur, hüzünlerim, kızgınlıklarımdır, inişlerim, çıkışlarımdır, boş vermişliklerimdir, aşklarım, nefretlerimdir, aldanışlarım, aldatışlarımdır, mutluluklarım, mutsuzluklarımdır ve tüm anlarımdır. Herkes bir parça kendini görsün isterim resimlerimde” dedi.

upArt tarafından düzenlenen ve Kadın temalı Abstract portre kanvas tuval üzerine yağlı boya eserlerin yer alacağı sergi 30 eylüle kadar gezilebilecek.

whatsapp-image-2023-08-27-at-19-23-40.jpeg

whatsapp-image-2023-08-27-at-19-22-49.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.