İçişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama! 451 bin vatandaşa 5 milyar tazminat ödenecek

İçişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama! 451 bin vatandaşa 5 milyar tazminat ödenecek

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı 451 bin vatandaşa toplam 5 milyar tazminat ödenmesine karar verdi.

Alınan karara göre Bakanlık tarafından oluşturulan zarar tespit komisyonlarına yapılan 495 bin 385 başvurudan 451 bin 27’sine 5 milyar 218 milyon TL tazminat ödenmesine karar verildi. Başvurularla ilgili olarak çarpıcı bilgilerin de yer aldığı tazminat kararının ardından en çok kaydın yapıldığı 2 il dikkat çekti. İşte İçişleri Bakanlığı'nın verdiği son dakika kararı ve tazminatlara ilişkin tüm detaylar; Güvenlik birimleri tarafından yapılan başarılı operasyonlar sayesinde artık çökme noktasına gelen eli kanlı terör örgütü PKK'dan zarar gören vatandaşların yaralarını devlet sardı. İçişleri Bakanlığı, vatandaşların zararlarını karşılayabilmek için illerde vali yardımcıları başkanlığında zarar tespit komisyonları oluşturmuştu. Bugün sayıları 48'i bulan komisyonlar, vatandaşların yaptığı başvuruları titizlikle değerlendiriyor.

EN FAZLA BAŞVURU HANGİ İLDEN?

Bu kapsamda komisyona, 19 bin 50'si geçtiğimiz yıla ait olmak üzere bugüne kadar toplamda 495 bin 385 başvuru yapıldı. Başvurulardan 451 bin 27'sinde tazminat ödenmesine karar verildi. Henüz karara bağlanmayan 44 bin 358 başvurunun da bu yıl içerisinde sonuçlandırılması bekleniyor. Başvuruların en fazla Hakkâri ve Mardin'den yapıldığı belirtildi.

MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK

Başvurusu olumlu sonuçlandırılan ve sulhname imzalayan vatandaşlara 5 milyar 218 milyon 826 bin 675 TL ödendi. Bu sayede vatandaşların zararları karşılanmış oldu.

YARALAR SARILACAK

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre vatandaşların yaralarını sarmaya devam edeceklerini söyleyen yetkililer "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun çerçevesinde, terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler sebebiyle zarar gören vatandaşların zararlarını karşılıyoruz. Vatandaşlarımız için her türlü imkânı seferber ediyoruz" dedi.

BAKAN SOYLU'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "Türkiye'nin topyekûn PKK ile mücadelesinin geldiği nokta" başlığıyla Twitter hesabından 1984-2020 yıllarındaki bölücü terör örgütüne katılım durumuna ilişkin grafiği paylaştı. PKK'ya 2020'de 52 kişinin katıldığını belirten Soylu, "Terör örgütüne 2020 yılındaki katılım, örgütün eyleme başladığı ilk yıl olan 1984'ün de altında kaldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki kararlılığın bir sonucudur" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.