İçişleri Bakanlığından Koray Aydın’ın ‘seçimlerde hile’ açıklamalarına cevap

İçişleri Bakanlığından Koray Aydın’ın ‘seçimlerde hile’ açıklamalarına cevap

“Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi öğrencilerinin usulsüz şekilde oy kullandığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor”

İçişleri Bakanlığı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın 24 Haziran seçimlerinde ”Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisindeki öğrencilerin ikametleri değiştirilerek usulsüz bir şekilde oy kullandığı” iddialarına ilişkin, “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi öğrencilerinin usulsüz şekilde oy kullandığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor” açıklamasını yaptı. 

İçişleri Bakanlığı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın ‘24 Haziran seçimlerine hile karıştı’ söylemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Son günlerde bazı basın yayın kuruluşları ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın 24 Haziran seçimlerine gölge düşürmek ve kamuoyunda seçim sonuçlarına 'hile' karıştı algısı oluşturmak için 'Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisindeki öğrencilerin ikametleri değiştirilerek usulsüz bir şekilde oy kullandığı' şeklindeki iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Koray Aydın’ın bilmediği; 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilat yapısında yapılan Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanarak, silahlı genel kolluk kuvveti olarak tanımlandığı ve askeri statüsünün kaldırıldığıydı. Yine 15 Temmuz'dan sonra kurulan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencileri ve kursiyerlerinin askeri öğrenci statüsünün olmadığıydı” denildi. 

Açıklamada, Anayasa’nın 67’nci maddesinde 18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşının seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahip olduğunun hüküm altına alındığı belirtilerek, bunun istisnalarının da yine Anayasa’nın aynı maddesinde ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 7’nci maddesinde belirtildiği kaydedildi. Bu istisnalardan bir tanesinin de askeri öğrencilerin seçim ve halkoylamalarında oy kullanamaması olduğu ifade edildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.