İçişleri'nden son dakika açıklaması: 21 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri'nden son dakika açıklaması: 21 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığından, son bir haftada yürütülen iç güvenlik operasyonlarında 21 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Yurt genelinde 14-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen  terör operasyonlarında 21 terörist etkisiz hale getirildi. 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü  terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat,  Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk  Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 388 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık  yaptıkları iddiasıyla 190, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla  35, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele  kapsamında 527, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 16 zanlı gözaltına  alındı.


Planlı operasyonlarda, 768'i terör suçları, 75'i düzensiz göç ve 3 bin  216'sı uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 59 kişi yakalandı.

Düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 11'i ölü, 8'i sağ, 2'si teslim  olmak üzere 21 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak, Batman, Mardin ve Diyarbakır'da yürütülen operasyonlarda,  terör örgütü mensuplarınca kullanılan 6 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan  7 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince ayrıca 326 kilogram patlayıcı madde, 63 el  bombası, 1'i füze 13'ü ağır ve uzun namlulu olmak üzere 17 silah ile 3 bin 100  adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.