İçtiğiniz suyu 1 dilim limon koyarsanız...

İçtiğiniz suyu 1 dilim limon koyarsanız...

1 yıl boyunca her gün 1 bardak limonlu su içmenin sağlığımıza olan etkilerini biliyor musunuz? İşte içtiğimiz suyun içerisine 1 dilim limon koyduğumuzda sağlığımızda meydana gelen o değişimler…

Sağlıklı bağırsaklar ve sağlıklı sindirim sistemi vücudumuzun temel taşları arasında yer almaktadır. İyi bir bağırsak, bağışıklık sistemimiz açısından oldukça önemlidir. Bağırsak sağlığı iyi olduğunda vücut direnci de yükselecektir. Her sabah içilen ılık limonlu su kolon temizliğine yardımcı olmaktadır.

Bir narenciye meyvesi olarak, limonlar, katarakt ve maküler dejenerasyona karşı koruyucu bir etki oluşturmak için birlikte çalışan C vitamini ve antioksidanlarla doludur. 

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan limon suyu cildimizdeki lekelerden kısa sürede kurtulmamamıza yardımcı olur. Kırışıklıkların kısa süre içerisinde iyileşmesini sağlar.

Karaciğer dostu

Karaciğerinizi mutlu tutmak, genel sağlığınız için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir ve limon suyu içmeniz karaciğerinizin üst seviyesinde çalışmasına yardımcı olabilir. Enzim fonksiyonunu artırarak toksinleri temizlemenin yanı sıra, limonlarda bulunan sitrik asit de zararlı bakterileri yok etmeye yardımcı olur.

Soğuk algınlığını engeller 

Günde 1 bardak tüketilen limonlu su, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. İçerisinde yer alan yüksek miktarda C vitamini ve antioksidanlar grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur.

Metabolizma hızını arttırır

Diyet ve yaşam tarzınızda sağlıklı, sürdürülebilir değişiklikler yaparak kilo vermek istiyorsanız, limon suyu mükemmel bir eştir. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan limonlar, açlık kusurlarını azaltma etkisine sahip pektin lifi de içerir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.