İdam Her An Gelebilir

İdam Her An Gelebilir

Cumhurbaşkanı'nın idam gelirse onaylarım açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hukuktan sorumlu Başdanışmanı Şeref Malkoç yaptığı açıklamayla idam tekrar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından Malkoç, milletin taleplerine karşı durmanın olmayacağını belirterek Fethullah Gülen'in ABD'de olduğunu ve ABD'de idamın yasaklanmadığını söyleyerek, Gülen'in iade edilmesinde hiçbir sorun olmadığını ifade etti.

İdam için Anayasa'yı değiştirmek gerekir dedi

Malkoç, halkın idamın geri gelmesini istemesi durumda Meclis ve partilerin buna kayıtsız kalamayacağını söyleyerek, değişiklik için Meclis'i adres gösterdi. İdam değişikliği için partilerin birinin veya bir kaçının idama destek vermesi gerektiğini söyleyen Malkoç, CHP'nin idam konusunda tavrının net olması gerektiğini belirterek halkın istediği karşısında durulamayacağını, Anayasa'nın değişiklik sürecinin başlatılması gerektiğini söyledi.

ABD'de idam olduğunu hatırlattı

Malkoç, ABD'de de idam cezası olduğunu söyleyerek, idamı getirmenin tek sakıncalı yanının Fethullah Gülen taraftarlarının sığındığı ülkelerin Türkiye'de idam olduğu için Paralel Devlet Yapılanması'na mensup kişilerin Türkiye'ye iade etmek istemeyebileceklerini söyledi. 

Avrupa Birliği'ne değil milletin sesine

Malkoç milletin darbe istediğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı'nın da onaylayacağını belirtti ve görevin Meclis partilerine, AK Parti'ye, CHP'ye ve MHP'ye düştüğünü söyleyerek Avrupa Birliği'nin ne dediğinin önemli olmadığını, bunları düşünmemenin gerektiğini söyledi. Başdanışmanın ayrıca AB'ye değil milletin sesine kulak verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önüne idam cezasının gelmesi durumunda onaylayacağını açıklamıştı. Devlet Bahçeli ise AKP'nin istemesi durumunda kendilerinin de olacağını söylerken CHP lideri getirsinler görelim şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.