İdil Biret ile her nota çocuklara umut oldu

İdil Biret ile her nota çocuklara umut oldu

İzmirliler, İdil Biret’in muhteşem performansıyla yardım konseri için bir araya geldi.

İzmir'de hayata geçirilen 'Her Nota Bir Umut Her Kitap Bir Hayat' projesi kapsamında hasta çocukların tanı ve tedavisi için şehir dışından gelen yardıma muhtaç ailelere özel bir konser düzenlendi. 

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin ev sahipliğinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi yararına düzenlenen konser, İzmir büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi, çok sayıda kurumun ve kişi  sponsorluğunda sanatseverleri buluşturdu.  Düzenlenen konserde 3- 8 Kasım LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI kapsamında izleyicilerin büyük çoğunluğu maske takarak lösemi haftasında farkındalık yarattılar. 

bariş-malbora-hasta-annesi--sevil-ozan.jpg

Konser sonrası açıklama yapan İzmir Hasta Çocuk  Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan; “Derneğe ait 7 evde, 14 ailenin konaklıyor. Hasta çocuk ve ailelerinin elektrik, su, ısınma giderlerinin dışında çocuk bezi, ilaç temini gibi önemli ihtiyaçları var. Aileler tedavi sürelerine göre 6 ay ile 1 yıl arası bu evlerde konaklıyor ve onlardan hiçbir bedel istemiyoruz. Şuan evlerimizde kalmak için sırada bekleyen dar gelirli çok aile var. Bu konuda farkındalık yaratarak bizi tanımalarını sağladık. İdil Biret’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Her Nota Bir Umut Projesi'nin Sanat Danışmanı Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Piyano Eğitmeni Nilüfer Güzel ise hayalindeki bir projenin içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müziğin birleştirici gücünü kullanarak hasta çocuklara yardım eli uzattıklarını vurguladı. Güzel; Yeni umutlarla doğuşun müjdesini taşıyor sanki. Sizin hikayeniz de bir nota ile başlayacak belki de bu gece. “HER NOTA BİR UMUT HER KİTAP BİR HAYAT” Dünyada içinde hala umudu barındıran birilerini duyarak uyanmanın huzur ve mutluluğundayım bu gece. Tıpkı denizyıldızı hikayesinde olduğu gibi biz hayatımız boyunca dokunduğumuz yaşamlarda sadece 1 kişi olsa bile, iz bırakacağız belkide. Okyanusa bir deniz yıldızı atmak için sizin fırsatınız.Sizlerde belki yarın başlayacaksınız…Tabi h er hikayenin bir kahramanı vardır. Her hikayeyi kurtarmaya bazen tek kahraman yetmez. Tüm kahramanlar bir araya gelecek tek yürek olacak. Kimi tüm gönlünü serecek benim gibi kimi  bir parça  servetini verecek. Kimi İzmir Hasta Çocuk  Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan gibi ev sahipliğ yaparken Doçent Doktor Barış Malbora ve Aslıkokuluçiçek ve Çiğdem Yaldırak gibi gönülden yürekleriyle türlü katkılar sürecek. Ama hepside güldürecek o muhteşem yüzlerinizi. Ülkemin aydınlık yüzlü güzel insanları,verdiğiniz umut ve kocaman yüreğiniz için hepinize sonsuz teşekkürler… Bir insan ne kadar mutlu olabilir ise o kadar mutluyum bugün. Sizin için çocuklar siz aydınlık yarınlara yürüyün” diyerek sözlerini tamamladı.

Yoğun katılımla gerçekleşen konsere gelenlerin getirdikleri kitaplar sayesinde de aynı zamanda, bir kütüphanenin kurulmasına öncülük edildi. Konserden elde edilecek gelirle Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'ne tıbbi bir cihaz da alınacak. 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.