İDİL BİRET'TEN KUŞADASI'NDA UNUTULMAZ KONSER

İDİL BİRET'TEN KUŞADASI'NDA UNUTULMAZ KONSER

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen bir konserle sanatseverlerle buluştu.

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen bir konserle sanatseverlerle buluştu. Biret'in Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası ile birlikte verdiği konser, Ada Kültür Merkezi’ni dolduran binlerce sanatsever tarafından ayakta alkışlandı.

Kuşadası Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeye gelen dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’in konserine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile eşi Nil Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediyesi Meclis Üyeleri Canan İnanç, Zekeriya Tünk ve binlerce Kuşadalı sanatsever katıldı.

Kuşadası Belediyesi Ada Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Biret, Wolfgang Amadeus Mozart’ın eseri Mi Majör Piyano Konçertosu No: 9’u seslendirirken Şef Hakkı Öztürk yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası ise Mozart, Schumann, Keisler ve Vivaldi’nin eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Konser sonunda konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı "İdil Biret ülkemiz için çok önemli bir sanatçıdır. Kuşadası Belediyesi olarak böylesine değerli bir sanatçıyı ikinci kez ilçemizde ağırlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Organizasyonda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası üyelerine çok teşekkür ederim. Kuşadalı sanatseverler için çok güzel bir gece oldu" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.