İdrar kaçırma kadınların korkulu rüyası!

İdrar kaçırma kadınların korkulu rüyası!

Bostan, idrar kaçırma sıklığı ve miktarı arttıkça cinsel hayatta problemler, özgüven sorunları ve hatta depresyona kadar uzanabilen problemlerin tabloya eklenebildiğine dikkat çekti.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hüsne Bostan, idrar kaçırmayı yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak düşünmemek gerektiğinin vurguladı. Hastalığın altta yatan probleme bağlı olarak farklı yaş gruplarındaki kadınlarda da rastlanabildiğine dikkat çeken Uzman Dr. Hüsne Bostan, bazen sadece yürümek, egzersiz yapmak ya da yolculuğa çıkmak gibi kişiyi sevdiği aktivitelerden uzaklaştırmakla sınırlı kalsa da, bazen de günlük yaşamı sürdürmeyi zorlaştıracak kadar şiddetli yaşanabildiğini ifade etti. Uzman Dr. Hüsne Bostan, "Nedeni ya da şiddeti ne olursa olsun, kadının hem hayat kalitesini yükseltmek, hem de özgür yaşamına geri dönmesini sağlamak için mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor" dedi.
 

Hafif belirtiler önemsenmiyor
 

Uzman Dr. Hüsne Bostan, "Kadınlarda idrar kaçırma ya da idrarını tutamama sorunu, yaş, gebelikler, doğumlar, obezite ve sigara gibi faktörlerle yakından ilişkili olduğu düşünülüyor. Bu faktörlerin hemen hepsi dokularda özellikle kas dokuda gevşeme, zayıflama ve idrar kesesi (mesane) ile idrar kanalı (üretra) arasındaki ilişkinin bozulmasına ve dolayısıyla idrar kaçırma probleminin ortaya çıkmasına neden oluyor. Genellikle belirtilerin hafif seyrettiği kadınlar, sıvı alımını kısıtlayarak, ped ya da yedek iç çamaşırı taşıyarak idare etmeyi tercih ediyor. Ancak idrar kaçırma sıklığı ve miktarı arttıkça cinsel hayatta problemler, özgüven sorunları ve hatta depresyona kadar uzanabilen problemler de tabloya eklenebiliyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.