İdrar kaçırma probleminden bu yöntemle kurtulabilirsiniz!

İdrar kaçırma probleminden bu yöntemle kurtulabilirsiniz!

Çağlar, “İdrar kaçırma şikayeti olan çocuk ve kadın hastaların ana şikayeti, bir anda ortaya çıkan sıkışma ve acil idrar yapma isteğidir. Sosyal ve cinsel yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen idrar kaçırma sorunundan kurtulmak mümkün” dedi.

Birçok insanın utandığı ve dile getirmekten çekindiği ve çaresiz katlanmak zorunda olduğu düşünen idrar kaçırmayla ilgili konuşan VM Medical Park Samsun Hastanesi Üroloji Kliniğinden Opr. Dr. Mustafa Çağlar, bu hastalığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek hastalıkla ilgili uygulanan botoks yöntemi ile ilgili bilgiler verdi.

“Cinsel hayatı da olumsuz etkiliyor”
 

Opr. Dr. Mustafa Çağlar, “Altının ıslak olması veya her an altını ıslatabileceği endişesi bu kişilerin cinsel hayatlarını da olumsuz etkiliyor. Cinsel isteksizlik, eşlerine veya partnerine ilgisizlik bu kişilerde sık karşılaştığımız sorunlardır. Ayrıca idrar kaçırma özgüven eksikliğine de yol açarken iş yaşantısında da problemlere neden olabiliyor. Çünkü bu hastalar idrar kaçırma korkusundan dolayı sürekli tuvalete yakın olmak isterler. İş hayatında da hasta, yöneticisi önemli bir şey anlatırken bir anda tuvalete gitmek zorunda kaldığı veya toplantıdan sık sık çıktığı için işte de sorunlar yaşayabilmektedir” diye konuştu.

“Aynı günde günlük yaşama dönebilirsiniz”
 

İdrar kaçırma tedavisinde kullanılan botoks yönteminin ilaçlara yanıt alınamadığı zamanlar hastalarda sıklıkla kullandığını ifade eden Opr. Dr. Mustafa Çağlar, “Lokal ve ya genel anestezi altında idrar kesesine sistoskop denen bir ışıklı cihazla girilen ve bir iğne yardımıyla botoks materyali idrar torbasının 20-30 bölgesine enjekte edilir daha sonra 15-20 dakikalık işlemin ardından kadınların 1 saat sonra evlerine giderek günlük yaşamlarına dönebilirler” ifadelerini kullandı.

“Başarı oranı yüzde 85”
 

Botoksun etkisinin 6 ila 9 ay boyunca sürdüğünü belirten Opr. Dr. Mustafa Çağlar, “İdrar kesesine botoks uygulaması bilinen ciddi bir alerjisi olmayan iki yaşın üstündeki her hastaya yapılabilir. Ayrıca sonda kullanıp buna rağmen idrar kaçıran nörejen mesane hastası olan ve son yıllarda görülme sıklığı artan MS (multipl skleroz) hastalarında ise bu oran yüzde 90’lara ulaşır ve bu yöntemle kaçırma tamamen kesilir. Bunların yanında doğru hasta seçimi, hasta beklentilerinin iyi değerlendirilmesi ve yerinde tıbbi müdahale başarıda rol oynayan en önemli faktörler arasında bulunuyor. Botoks uygulamasıyla beraber başarı oranları ve hasta memnuniyeti ise yüzde 85’in üzerindedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.