İduğ'dan AK Partili Meclis Üyesine: Yazıklar Olsun!

İduğ'dan AK Partili Meclis Üyesine: Yazıklar Olsun!

Bornova Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısında AK Partili Meclis üyeleri ve Başka İduğ arasında tartışma yaşandı.

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi Başkan Mustafa İduğ başkanlığında gerçekleştirildi.

CHP Meclis Üyesi Bahar Gürsul'un gündem dışı konuşmalarda kadın cinayetlerine ve İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik AK Parti iktidarını eleştirdi. Gürsul'un konuşmasına AK Parti kanadından "Bornova'ya katkı sağlamayacak konularla meclisi meşgul etmeyin" çıkışı geldi. AK Parti Meclis Üyesi Fatih taştan, Gürsul'un eleştirilerine yanıt verdiği konuşmasında, "Son zamanlarda meclisi ilgilendirmeyen konular meclise getiriliyor. Bundan 1 yıl önce meclis gündeminin yetersiz olduğuna ilişkin çağrınızı hatırlıyoruz. Meclis gündemi 2 metreden ibaret olunca Bahar Hanım ülke gündemine giriyor herhalde. Kadın üzerinden siyaset yapmayalım diyerek 15 dakikadır kadın üzerinden siyaset yapıyor. Bornova'da ve belediyede kadınlara yönelik birçok sorun yaşandı, bunlar basına yansıdı. Ben Bahar hanımı kadınlara yönelik sorunların içinde, sorun yaşayan kadınların yanında olduğu, onlardan yana duruşunu hiç görmedim. Ancak 'iktidar şunu bunu yapsın' diyor. Şu anda kadına şiddetle mücadele kapsamında ülkemizde Avrupa normlarının üzerinde tedbirler var. Sadece beyan ile eşin evden uzaklaştırılması sadece bizde var. Birçok olayla karşılaştık burada Bahar Hanım hangisindeydi, hiçbirinde yoktu. Bahar Hanım 'Belediye meclisini ilgilendirmeyen konularla konuşma yapayım, seçimler yaklaşıyor kendimi ön plana çıkartayım' demeye devam ederse AK Parti grubu da cevabını verir" dedi ve belediyenin projelerini bitirmediğine ilişkin eleştiride bulundu.

dsc-775333.jpg

"EKONOMİ" POLEMİĞİ

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, AK Partili Taştan'ın açıklamasına yanıt vererek, "Her okuduğunuz doğru değil, doğrusunu benden dinleyeceksiniz. 11. aya geldik yol yapımından yurda kadar her şeyi yapıyoruz. Hangi proje kaldı" diye sordu. Taştan ise, "Göreve gelir gelmez 2 köprü yapıyorum Kazım Dirik Mahallesi'nde dediniz. O köprüleri yapacağız diyen sizdiniz. Forum Bornova karşısındaki yerin durumu, 1 yıl içinde buradaki değişimi göreceksiniz dediniz" çıkışında bulundu. İduğ'dan, Taştan'a "Bir büyükşehir meclis üyesi olarak bunu söylediğinize inanamıyorum. Pandemiyi Mustafa İduğ mu çıkardı, ülkenin ekonomik durumunu Mustafa İduğ mu bu hale getirdi" salvosu geldi.

"MECLİS HARİCİNDE TOPLANALIM SİYASET KONUŞALIM"

İduğ'un pandemi ve ekonomi çıkışına yanıt veren Taştan, "Karşıyaka'da, Çeşme'de pandemi yok mu? Oralarda projeler devam ediyor. Bu kurumun önüne sendika geldi. Hepimiz açıklamalarınızı biliyoruz. Siz gereğini yapacağım dediniz. İdari kararlar aldınız. Siz Büyükşehir'den asfalt alamıyoruz, kendimiz üreteceğiz dediniz. Bornova'ya 1 sonraki dönem için ne veriyoruz, neyin temelini atıyoruz. Siz göreve geldiğinizde bir hoca getirdiniz, tamam dedik ve o günde kaldı o iş, o günden sonra gündem önümüze geliyor, 3 metrenin bir yere satışı var, trafo alanı var. Benim söylediğim iktidar şunu bunu yapsın diyerek meclis gündemini boşlamayın. Biz CHP Genel Merkezi şunu bunu yapsın diyor muyuz? Parti toplantınızda konuşun bunları, burada Bornova'ya ne verebiliriz onu konuşalım. Bornova Belediyesi'ne ne veriyoruz. İsterseniz meclis dışında bir gün oturalım ülke gündemini konuşalım ama mecliste değil" ifadelerini kullandı.

dsc-7740.jpg

"BAŞLADIĞIMIZ HİÇBİR İŞİ YARIM BIRAKMADIK"

Taştan'ın ardından tekrar konuşan İduğ, "Ben görev değişikliği yapabilirim, performansla ilgili olabilir. Sizi test edeceğim. Bizim yaptıklarımızla sizin söyledikleriniz uyuşmuyor. Asfalt Üretim tesisini yaptık. Siz gerçekleri saptırıyorsunuz. 55 projenin tamamı meclis üyelerimizin, grubumuzun ortak aklıyla gerçekleşti. Türkiye'de enflasyon oldu, maliyetler arttı. Kongre Merkezinin maliyeti 40 milyondan 140 milyona çıktı. Hangi proje elimizi attıysak bitirdik ve bitiriyoruz. Başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık, temelini attığımız iş tamamlanır yoksa başlamam. Gündemde 6-7 madde olabilir, arkadaşlarımız çalışıyor" açıklamasında bulundu.

"KADIN CİNAYETİ HEPİMİZİN SORUNU"

CHP Meclis Üyesi Ulaş Polat ise, "Gündemin bize yansıttığı işler var, gündem üzerinden değil somut işler üzerinden tartışmalıyız. Tabi ki önergeler başkanlıktan geliyor ama ortak akıl işliyor. AK Parti'den bize iletilenlerden de gündeme getirildiği oluyor. Ben 2 dönemdir meclis üyesiyim. Toplumu ilgilendiren ortak değerler her zaman burada anılır ve konuşulur. Bahar hanımın söylediklerinden siyaset çıkmaz. 10 Kasım Atatürk'ü anmak ulusun ortak değeri. Kadın cinayeti hepimizin sorunu" dedi.

bornova-da-sert-butce-ve-yatirim-tartismasi-idug-yaziklar-olsun-h120699-0822c.jpg

İDUĞ: "YAZIKLAR OLSUN"

AK Partili Tatlı'ya sert çıkan Başkan Mustafa İduğ, "Para uzaya mı gitti? Kaynak yönetimi konusunda böyle konuşamazsınız, gelin size anlatayım, böyle konuşmanıza izin vermem, asla kabul etmiyorum. Rakamlar, yatırımlar her şey ortada, böyle bir şey söyleyemezsiniz. Gerçekleri söylemiyorsunuz. Siz ya görmüyorsunuz ya da size göstermek lazım. Fen İşlerine 80-90 milyon para ayırdık asfalt için görmüyor musunuz, bunu görmemek için kör olmak lazım. Yazıklar olsun. Pınarbaşı'na yapılan yolları söyleyin, havuz, yurt, kreş, pazar yerleri yaptık, asfalt üretim merkezini yaptık, bunları söyleyin, gerçeklerle konuşun. Size kaynak yönetimini anlatacağım" diye konuştu.

"YATIRIM YAPAN BELEDİYEYİZ"

İduğ açıklamasını şöyle sürdürdü: Konuşmanızın başında 'İZBETON asfalt veremiyor dedin' dediniz. Ben böyle söylemedim. Ben başkanlığa ilk oturduğum gün asfalt üretim tesisi kuracağımı söyledim, sebebi İZBETON değil, Bornova büyük, İZBETON 30 ilçeye hizmet veriyor. Ben yüce meclisin onayıyla tesisi yaptım, tesis kendini amorti etti. 142 arabayı satın aldık. Kaynak, bütçe yönetimi budur. Bütün belediyeler borçlu, yatırım yapan belediye burada buyurun. Kimse kusura bakmasın. Kaynak yönetimi konusunda kim gelirse anlatalım. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki bütün belediyelere gidin bakın, yatırıma en fazla yüzdeyi ayırmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar borçlanma olmadı, yine olmayacak. Bilin ki bütçenin yüzde 65'i personel gideri, kalan yüzde 35'le tüm yatırımları yapacağız. Ben 2022'den 2023'e para aktarıyorum. Kasamızda nakit para var, ben 2023'e borçsuz ve kasasında para ile geçeceğim. Meclisin kararlarını hayat geçirmek için elimden geleni yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.