İEF’de eğlence doruğa çıkacak

İEF’de eğlence doruğa çıkacak

İEF 85. Kez kapılarını açıyor

Mehmet ÖZDOĞRU - İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 85. İzmir Enternasyonal Fuarı  (İEF), İnovasyon temasıyla kapılarını açıyor. Bu yıl 26 Ağustos – 4 Eylül 2016 tarihlerinde Kültürpark’ta İzmirlilerle buluşacak İEF’nin tanıtım toplantısı Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ana sponsorFolkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve İnovasyon Ana Sponsoru Vestel’in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan katıldı. Basın toplantısında sözü ilk olarak ve İnovasyon Ana Sponsoru Vestel’in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan söz aldı. İEF’nin İzmir ve bölge için önemi üzerinde duran Erdoğan, “Kolay değil 85 yıl bir etkinliğin sürdürülmesi çok köklü bir gelenektir. Biz de bu bölgenin bir ürünü olarak bu  fuarın daha da köklenmesinde katkı koymaktan onur duyuyoruz. ‘Gelecek İzmir’de’ sloganı bizi heyecanlandırdı. İEF umarım bundan sonra tarihteki hak ettiği yere kavuşacak. Bunda bizim de katkımızın olması bizi çok mutlu edecek” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ”

Folkart yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Başkan Kocaoğlu’nun İEF’nin kalitesini arttırmak için özel olarak çalıştığını ifade ederek, ”Kıymetini bilmemiz gereken çok önemli bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehir 8 bin yıldır, büyük sanatçılara, medeniyetlere ev sahipliği yaptı. İzmir Enternasyonal Fuarı’na bir gençlik aşısı yapılıyor. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın çok yakın zamanda Avrupa ve diğer ülkelerin cazibe merkezi olacağına inanıyorum.  Aziz Kocaoğlu İzmir Enternasyonal Fuarı’nı daha güzel günlere taşımak için çaba göstermektedir. Kendisinin gayretini biz bu süreçte gördük”diye konuştu.

FOLKART 10. YAŞINI İEF’DE KUTLAYACAK

Sancak, Folkart’ın 10. Yıl etkinliklerini İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında gerçekleştireceklerini belirterek, “Bizi davet ettiklerinde hiç düşünmeden kabul ettik. Biz Folkart olarak İzmir’in geleceğine çok güveniyoruz. İzmir’de 5 sene içinde sektörün en büyüğü olmayı hedefliyoruz. Folkart İzmir’de doğan bir şirket. Bu sene 10. yılını kutlayacak. Biz 10. yılımızı sadece 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda kutlayacağız” şeklinde konuştu.

“600 SANATÇI GELECEK”

Kocaoğlu, bu sene çalışmaların titizlikle gerçekleştirildiklerini ifade ederek, “İzmir Enternasyonal Fuarı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kentte fuarlar açın talimatıyla başlamıştır. Sonra genel ticaret ülke tanıtımlarının ve eğlencenin olduğu bir yapıyla başlamıştır. Soğuk savaş yıllarında Doğu ile Batı’nın rekabet ettiği, ilk ürünlerini sergilediği bir süreçte tüm sanatçıların vize aldığı etkinlik haline gelmiştir. Sonra eğlencenin azalması, ticari fuarların yerini sektörel fuarların artması İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sarsıntı geçirmesine neden olmuştur. Bir problemi çözmek için onun tarihine bakmak gerekir. Uzun süredir yaptığımız çalışmalar sonunda fuarın eğlence bölümünü çok ama çok güçlendirdik. Uluslararası 600 sanatçının geleceği, 10 gün doya doya kültürel etkinliklerin,  sanatın, eğlencenin yaşandığı şölen haline çeviriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu,İzmir’in inovasyon ve tanıtım kenti olma hedefi doğrultusunda bu sene inovasyonu seneye tasarımı gösterecek bir yol çizdiklerinin altını çizerek, “Bu sene ilk denememiz. Çok iyi hazırlandığımıza inanıyorum. Mutlaka eksiklerimiz olacaktır. Fuarlarımızı Fuarizmir’e taşıdıktan sonra Kültürpark’takiİEF’yi özel bir yere taşımak istiyoruz. İEF’de bir sıçrama yapmak istiyoruz.  Buradan İzmirli ve egeli hemşerilerime,  geçmişte izi kalan tüm insanlara, bu fuarın çok önemli bir yükselişe başladığını, katılımla daha da yükseleceğini ifade etmek istiyorum. Herkesi davet ediyorum”dedi.

İzmir’in tanıtımı için önemli bir bütçe ayrıldığını söyleyen Kocaoğlu,“Biz göreve geldikten sonra tüm İzmirli hemşerilerimizle birlikte katılımcı bir anlayışla İzmir’in yol haritasını birlikte belirleyerek, yerelde kalkınma için İzmirlinin yaşam standardını yükseltmek için çalışıyoruz. Bunları bir öncelik sıralaması yaparak gerçekleştirdik. Bugün görünür hale geldi. Daha çok eksiğimiz var. Ama neler yapabileceğimizi gösterdik.  İzmir’i, Türkiye’nin en ileri kentini kalkındırmak istiyoruz. Bunun üzerine bir çalışma yaptık. İZKA yurt dışında etkinliklere katılarak kentimizi tanıtma kararı verdik. Biz 3 ay önce İZTAV’ın başına geldik üye sayısını arttırdık. Bu kriz ortamını kaldırmak için iyi bir bütçe ile yurtiçinde kentimizi tanıtmaya başladık.  İZFAŞ iyi bir bütçe ile İzmir’i tanıtmak için bir kampanyaya düzenledi. İzmir’in tarihinde hiç ayrılmamış bir tanıtım bütçesi ayrıldı. Seneye daha da fazla olacak” diye konuştu. 

85. İEF’de geçmiş dönemdeki eleştirilerin fuarda olmayacağını söyleyen Aziz Kocaoğlu, “Bu sene İEF her bakımdan, nereden bakarsanız bakın çok farklı olacak. Bu gününe kadar sizlerin haklı eleştirileri bu sene bu fuarda olmayacak. Daha yeni daha yenilikçi etkin bir fuar olacak.  Biz özveride bulunduk 85 yıllık dev çınarı tekrar eski günlerine ulaştırmak istiyoruz. Tek isteğimiz İzmir’in tanıtımına katkı koymak” dedi.

FOTOALTI: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ana sponsorFolkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve İnovasyon Ana Sponsoru Vestel’in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan kamera ve objektiflere birlikte poz verdi.

7’DEN 77’YE EĞLENCE

7’den 77’ye her yaşa hitap eden etkinlikleriyle dikkatleri üzerine çeken İEF’de; bu yıl görsel niteliği yüksek ve geniş kitlelerin katılımını amaçlayan; sürpriz şovlar ve gösteriler, konserler, sinema gösterimleri, söyleşiler, sergiler, tiyatro oyunları, dans gösterileri gibi birçok özel etkinlik düzenlenecek.

Fuar bu yıl ilk kez Blackliner motosiklet akrobasi gösterisine, Türkiye’ye ilk defa gelecek olan perküsyon ve dans şovlarından oluşan Tararam’a ve daha fazlasına ev sahipliği yapacak. Sahne şovlarıyla izleyenlere görsel şölen yaşatan Globe ve Malaya 3 No’luHol’ün önünde sergileyecekleri performanslarıyla unutulmayacak anlar yaşatacak.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Fuar Çim Konserleri, müzikal ve sahne şovlarıyla eğlenceli saatler geçirecek olan ziyaretçiler; tiyatro, sergi ve “Sinema Burada Festivali” gibi sanatsal etkinliklere de katılabilecek.  Türkiye ve dünya Caz müziğinin usta isimlerinin yanı sıra bu sene etkinlikler kapsamında Ajda Pekkan, Sertab Erener, Edip Akbayram, Atena, Duman, HaykoCepkin, Fettah Can, Murat Boz, Murat Dalkılıç, Kibariye, Şenay Lambaoğlu, konserleri ile müzik şöleni yaşanacak. Sinema gösterimleri, sergiler ve workshoplarla 85. İEF sanat dolu geçecek.

Çocukların unutulmadığı etkinlik şöleninde minikler hem çocuk tiyatroları hem de İzelman Çocuk Köyü’ndeki oyunlar, aktiviteler ve eğitim istasyonlarında keyifli zaman geçirecek. Ayrıca bu yıl İzelman Çocuk Köyü’nde engelliler merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek “Kaynaştırmalı Eğitim” programıyla engelli çocuklarımız da İEF’de rahat edecek.

Öte yandan, Kültürpark’ın uzun havuz bölümünde yer alan sanat sokağında, fuar süresince ücretsiz atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Yurtdışından gelen Circus Workshop etkinliği ile sirk gösterilerinin püf noktaları hakkında uygulamalı eğitimler verilecek. Pınar Süt Resim Atölyesi, Hasbro, grafiti atölyesi, okul öncesi eğitim atölyesi, ahşap oyuncak boyama, takı tasarımı, fotoğraf  atölyesi 18.00 - 22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

“Mogambo Caz Günleri” ile cazın önemli isimleri İEF’de buluşacak. Geçmişte fuarın en önemli gece kuluplerinden olan Mogamba’dan caz tınıları yükselecek. Mogambo Caz Günleri kapsamında düzenlenen konserlere girişler ücretli diğer tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

PARTNER MALEZYA, ONUR KONUĞU MANİSA

İhracatçı ülkeler sıralamasında dünyada ilk 25 arasında yer alan Malezya,  200 ülkeye ihracat yapmakta. Malezya; yarı iletkenler, medikal sarf malzemeleri ve aletleri, işlenmiş gıda, yapı malzemeleri, sağlık, eğitim, bilgi ve iletişim teknolojileri ile mühendislik hizmetleri alanlarında dünyanın önde gelen ihracatçı ülkelerinden kabul edilmekte. Malezya 85. İEF’in Partner Ülkesi olarak 4 No’luHol’de 26 – 31 Ağustos 2016 tarihlerinde yer alacak.

İnovasyon alanında büyük yatırımları olan Manisa ise dev sanayi kenti olma yolundaki başarılı çalışmaları ve İEF’nin bu yılki temasına uygun stratejileri doğrultusunda onur konuğu il olarak yer alacak. Bunun yanı sıra şifalı mesir macunu, sultaniye üzümü ve “Tarzan”ı ile ünlü Manisa; zeytini, tütünü, ekonomik ve kültürel zenginlikleri ile de fuara renk katacak. Onur Konuğu İl Manisa, fuar süresince 1/A No’luHol’de olacak.

TEKNOLOJİ GELİYOR

Teknoloji geliştirme bölgeleri olarak tanımlanan teknoparklar da, geleceğin teknolojisini İEF’ye taşıyacak. Fuar’a; İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknopark, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknopark,  Hacettepe Üniversitesi Teknopark, Yaşar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, ODTÜ Teknokent, Zafer Teknokent, Fırat Teknoloji Transfer Ofisi ve Marmara Teknokent katılacak.

Ayrıca fuar kapsamında her geçen gün daha çok insanın dahil olduğu Maker Hareketi, “Kendin Yap” kültürünü benimsemiş ve teknolojiyi kullanmayı seven Maker’larıKültürpark’ta buluşturacak. Kendi kendine üretimler yapabilen, elindeki ürünü farklı şekillerde kullanabilen veya onarabilen; tasarım işlerinden, elektronik devreler oluşturmaya, 3 boyutlu yazıcıları kullanmaktan, pekçok boyutta robotlar yapmaya kadar 7’den 77’ye herkesin ilgisini çeken Maker Hareketi, özünde geleceği tasarlayan kişileri biraraya getirecek.

85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerin, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan makerların birbirinden yaratıcı, eğlenceli, öğretici atölye ve sergilerini deneyimleyebilecekleri Maker Faire İzmir de yer alacak.

Bu yıl T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde ilk kez düzenlenecek “İzmir İş Günleri Toplantıları”nda yatırım yapmak amacıyla İzmir’e gelecek olan yabancı heyetler ile firmalar, özel görüşmeler yapacak. Fuarın açılışından bir gün önce 25 Ağustos 2016’da başlayacak olan toplantılar; ertesi gün de devam edecek. T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından davet edilen, inovasyon alanında gelişmiş 30’dan fazla ülkeden gelmesi beklenen heyet, yatırım fırsatlarını değerlendirdikten sonra İzmir Enternasyonal Fuarı ve İzmir ile çevresinde bulunan tarihi-kültürel zenginlikler hakkında da bilgi alacak.

EATALY RESTAURANT VE TÜM LEZZETLER İEF’DE

En kaliteli İtalyan yemeklerini yiyebileceğiniz, satın alabileceğiniz ve yedikleriniz hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz her şeyi aynı çatı altında toplayan Eataly, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark’a gelecek. Eataly’nin 11’i İtalya’da, 9’u Japonya’da, 2’si ABD’de, 1’i Dubai’de ve 1’i İstanbul’da olmak üzere dünya genelinde 24 mağazası bulunuyor. Restaurantkonseptinin yanı sıra market bölümü ve eğitici workshoplarıyla da dikkat çeken Eataly, fuar boyunca uzun havuzun yanında yer alacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Basmane kapısındaki bölümde yöresel lezzetler gıda satış ve yeme içme alanı oluşturulacak. Eski TRT alanı ile Paraşüt kulesi çevresindeki gıda satış alanında ise Kafkas, Tariş gibi önemli firmalar yer alacak. Ayrıca Migros; marketiyle, çocuk alanıyla ve çok özel aktiviteleriyle  etkinlik sponsoru olarak İEF’de olacak.

FUAR GİRİŞ ÜCRETLERİ

T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın giriş saatleri 16.00 – 23.00, Fuar Çarşısı için giriş saatleri 12.00 – 00.00 olarak belirlendi.

Kart ile girişlerin yanı sıra jeton ile girişler de olacak. İzmirim Kart: Tam 3 TL, Öğrenci 2 TL – Jeton: 3 TL. Ayrıca engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi, elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak fuara girebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.