İEF'de Mikrop Hikmet ile Zeki Müren anıldı

İEF'de Mikrop Hikmet ile Zeki Müren anıldı

İzmir'in sevilen sanatçısı Mikrop Hikmet lakaplı Hikmet Durmuş, İzmir Enternasyonel Fuar'ı boyunca sahne aldı.

Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezinin hemen karşısında ki çim alanda gerçekleşen etkinlikte Mikrop Hikmet’in yönetimindeki Konuk sanatçılarla Zeki Müren anıldı. Onun şarkıları söyleniyor anıları anlatıldı. Zeki Müren hakkında merak edilen birçok konuda katılımcılarla birlikte sohbetler edildi. ''Mikrop Hikmet ile Zamana Yolculuk’ ‘adı altında Zeki Müren Şarkı ve Şiirlerinin sergilendiği sahnede renkli dakikalar yaşandı.

Zeki Müren Şarkı ve Şiirlerinin okunduğu sahnede her akşam daimi olarak Sanatçı Göksenin Çakmak yer aldı. Aynı zaman da Zeki Müren’i yakın dostu olan Göksenin Çakmak Zeki Müren ile ilgili merak edilen sorulara cevapladı.

12 Eylül Pazar akşamına kadar sürecek olan bu özel sahne, Konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Fuar ziyaretçilerine nostaljiyi yaşatan Mikrop Hikmet’in şimdiye kadar katılan Konukları arasında Daimi olarak Göksenin Çakmak yer alırken Türkiye meclis üyeleri birliği federasyonu genel başkanı Yalçın Kocabıyık, Sanatçı Melis Fırat, Sanatçı çift Ümit ve Pınar Bulut, Sanatçı Ferit Türkkan, Şair ve yazar çift Levent ve Mine Süer yer aldı. bu akşam Sanatçı Pelin Elitez ve Göksenin Çakmak sahne alacak. Yarın yani 12 Eylül fuarın son gününde ise Sarı Zeybek Kültür Sanat Derneği başkanı Ayla Taşdelen, Sanatçı Yeşer Karasu ve Göksenin Çakmak yer alacak.

241694072-387780282726770-4624087164783738639-n.jpg

24 Eylül 1996 yılında İzmir Fuarı içerisinde bulunan TRT binasındaki stüdyoda hayata gözlerini yuman Zeki Müren şarkı ve şiirleri Konuklarla beraber seslendiriliyor.

İzmir Fuarın da yoğun ilgi gören sanatçı Mikrop Hikmet '' Rahmetli vefa adamı İzmir Baba Sancar Maruflu aklıma geldi. Zeki Müren'i en iyi o anardı. Her yıl Manolya ağacının altında muhteşem organizasyonla etkinlik yapardı. Mekânı cennet olsun’’ diyen Mikrop Hikmet sözlerine Şöyle devam etti ‘’ Bu fuar süresinde Sadece Zeki Müren Şarkıları ve şiirlerini okuyoruz. Kendisinin hakkındaki bilgileri yakın dostu Göksenin Çakmak hocamdan alıyoruz. Göksenin Çakmak hocam ağırladığım konuklarımı ve izleyenlerimizi de sohbete dâhil ederek bize hem eğlenceli hem de duygusal anlar yaşatıyor.

241683230-873018733643896-8375773307203371373-n.jpg

1966 yılında Zeki Müren İzmir Fuarı'nda sahne almak için İzmir’e gelişinde "Canım Egeme saygımla geldim" ve havaalanında böyle karşılanmış. Zeki Müren nezaketini asla unutmayacağız. Zeki Müren'in fuara katkısı büyüktür. Eski gazinolar da sahne almıştır. Manolya diye bir şarkısı vardır o manya ağacı bile Fuarın içerisindedir. 24 Eylül 1996 yılında İzmir Fuarı içerisinde bulunan TRT binasındaki stüdyoda hayata gözlerini yumdu. Zamana yolculuk yaparken eski üstatlarımızı en güzel şekilde anıyoruz. Yeni nesil gençlerimize ve çocuklarımıza eski sanatçılarımızı anlatıyoruz. Şarkılarını kendileri ile beraber söylüyoruz. Eskileri yad ediyoruz. O günlere şahit olanlara mikrofon uzatıyoruz. Anıları dinliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.