İEF'DE MUĞLA'NIN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ SERGİLENİYOR

İEF'DE MUĞLA'NIN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ SERGİLENİYOR

86. İEF'in Onur Konuğu İli olan Muğla, coğrafyası, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve yöresel özellikleri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Turizmde öne çıkan ilçeleriyle adından söz ettiren Muğla, fuarın son gününe kadar 1/A No’lu holde ziyaret edilebilecek. 

_dsc2287-min-(1).jpg

NERELER GEZİLEBİLİR? 


“Yaşayan Kent Muğla” temasıyla İzmirlilerle buluşan Muğla turistik özellikleriyle ön plana çıkan 13 ilçenin tanıtımını yapıyor.  Muğla’nın Holü’nde, tarihi ören yerlerinin maketleri görülebiliyor.  Milas Halısı ve dokuma tezgahının yer aldığı alanda, İEF’ye özel olarak hazırlanan Yörük Çadırı ile Muğla Evi örneği de gezilebiliyor. Ayrıca Muğla mimarisi örneklerinden ‘Kuzulu Kapı’ da katılımcıların ilgisini çekiyor. 

Ziyaretçiler, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meyve – Sebze Kurutma Tesisi şeklinde hazırlanan bölümü de gezme imkanı bulurken, bölgeye özel çam balı, zeytin ve zeytinyağı gibi yöresel lezzetleri de tatma şansı yakalıyor. 

FOTOĞRAF YARIŞI 
 

Holün girişine bir şezlong, şemsiye yerleştirildi. Fona ise deniz, kum ve güneşten oluşan bir fotoğraf kondu. Muğla Holü’nü ziyarete gelen İzmirliler, kendileri için hazırlanan bölümde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.