İESOB'den öğretmenlere jest

İESOB'den öğretmenlere jest

İzmir Esnafı 24 Kasım’da öğretmenleri unutmadı…

 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, adını verdiği İESOB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine jest yaptı. Birlik yöneticileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, lisede  düzenlenen törene katılarak  öğretmenlere karanfil ve günün anlamını simgeleyen hediyeler dağıttı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanvekili Hulusi Demir, Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan ile MEB Buca İlçe Müdürlüğü Özel Eğitimlerden Sorumlu Şube Müdürü Rıza Adıgüzel’in de katıldığı etkinliklerde,  okulun en deneyimli öğretmeni ile en genç öğretmenleri eğitimin önemini aktaran sunumlarda bulundu.  Öğrenciler tarafından sergilenen şiir ve koro eserleri de katılımcıların beğenisini topladı.

Susam’ın katkılarıyla

1981 yılından bu yana 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirten okul müdürü Mehmet Veysel Cihan, öğretmenliğin ideal, gaye ve hizmet odaklı  ölümsüz bir meslek olduğunu söyledi. İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam’a da teşekkür eden Cihan, Susam’ın katkılarıyla okulun pek çok ihtiyacının karşılandığını hatırlattı.

İESOB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğini kaydeden Mehmet Ali Susam ise, ‘Bu okul toplumun belkemiği olan esnaf teşkilatının katkılarıyla yapıldı. İzmir Birliği yeni nesillerin bilgi, akıl, teknoloji ve fenle buluşabilmesi, sorgulayan ve çağdaş dünya değerleriyle bütünleşmiş gençler yetiştirilmesi düşüncesiyle bu okula katkı vermiştir. Ne var ki ne kadar yüksek, modern, geniş binalar da inşa etseniz o binalar, içinde eğitim veren, insan yetiştiren öğretmenlerin varlığı ile anlam kazanır.’ dedi.

Dünyaya artık bilgi ve teknolojinin hakim olduğunu belirten Susam, ‘Bilgi ve teknolojiyi iyi anlayıp çağa uyumlu gençler yetiştirmemiz lazım. Dünyada ABD, Japonya, Çin, Güney Kore gibi teknolojik ürünler üreten ülkeler ön plana çıkmıştır. Düne kadar fakir ve aşırı nüfusa sahip mağdur ülkeler bugün dünyaya egemen olma noktasında ilerlemektedirler.

Öğretmenlerimizin yetiştirdiği gençlerimizin gelecekte yapacakları katkılar ülkemizi yaşatacak ve güçlendirecektir. O nedenle 24 Kasım sıradan bir gün değildir. Öğretmenlerimize iyi eğitim verebilecekleri koşullar sağlanmalıdır. Bu sadece ülke yöneticilerin değil, toplumu oluşturan sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının ve tüm kesimlerin görevidir.’ diye konuştu.

Eğitim önemli

Susam’ın katkılarıyla okulun faaliyete geçirildiğine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise, ‘Mehmet Ali Susam Buca ve İzmir’de esnaf teşkilatlarına damgasını vurmuştur. Onun çağrısıyla bu okula önemli destekler verdik. İlçe sınırlarımız içinde en büyük yatırımı bu okula yaptık. Dış cephenin sıva tamir ve boya işlerini tamamladık. Bahçe düzenlemesi çalışmalarını ve korkulukların boyasını da en kısa sürede tamamlayacağız.’ dedi.

Eğitime ve eğitim emekçilerine ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Atilla şunları söyledi: ‘Bornova Belediyesi bünyesinde 76 eğitmenimiz bulunmaktadır. İlçe sınırlarımızdaki diğer okullarımıza da katkıda bulunuyoruz. Geleceğimizin daha aydınlık olması için eğitimin şart olduğunun bilinci içindeyiz. Eğitimle tüm kötülüklerin üstesinden gelinebileceğine inanıyoruz. Bunun için  de öğretmenlerimize ayrı bir önem veriyoruz. Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olan öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz aydınlık olacak, Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır’

Özel sınıf

Düzenlenen törenlerin ardından okul yöneticileri ve misafirlerin katılımıyla Gündoğdu Lions Kulubü tarafından düzenlenen özel eğitim sınıfı hizmete girdi.

Özel öğrenciler için hazırlanan sınıfın bir aylık çalışmadan sonra faaliyete hazır hale getirildiğini kaydeden Gündoğdu Lions Kulubü Başkanı Şebnem Güler, ‘Daha önce pek çok okulumuzda benzer çalışmaları yaptık. Kulubümüzde çok sayıda anne üyemiz var. O nedenle özel öğrencilerin annelerinin duygularını algılayabiliyoruz. Hem annelere destek olmayı hem de bu çocukları sosyal yaşama kazandırmayı amaçlıyoruz. Atatürk’ün de söylediği gibi, eğitimde kaybedilecek bir ferdimizin bile bulunmadığı düşünüyoruz’ şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.