İEÜ Medical Park'a Parkinson Dostu Hastane unvanı

İEÜ Medical Park'a Parkinson Dostu Hastane unvanı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Park Hastanesi, Parkinson hastalarına uyguladığı bütüncül tedavi nedeniyle ‘Parkinson Dostu Hastane’ unvanı aldı.

Hastalıkla bütüncül mücadelenin önemine dikkat çeken Parkinson Hastaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülnur Kelçe, bu nedenle İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Park Hastanesine ‘Parkinson Dostu Hastane’ unvanını verdiklerini söyledi. Kelce, "Bu yıl başlattığımız proje çerçevesinde özel hastane olarak ilk defa İEÜ Medical Park’a böyle bir unvan verdik; çünkü Parkinson hastalığında sadece nöroloji tedavilerinin uygulanması değil aynı zamanda fizik tedavinin, psikolojik desteğin ve beslenmenin ilaçlar kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden sadece nörolojiyi ilgilendiren bir konu değil. Bütüncül olarak bu hastalığa yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

aw590304-03.jpg

Sözleşme imzalandı

Aynı zamanda İEÜ Medical Park Hastanesi ile bir indirim anlaşması imzaladıklarını söyleyen Kelçe, “Bundan dolayı da çok mutluluk duyuyoruz; çünkü ekonomik koşulların zorlaştığı bir dönemde dernek üyelerimizin daha rahat tedavilerini alabilmeleri ve sürdürebilmeleri bizim için çok önemli. İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden aldığımız verilere göre, İzmir’de en az 6 bin civarında hasta olduğunu tahmin ediyoruz. Ümit ediyorum ki bu atılan adımlar diğer hastaneler için de örnek teşkil eder ve Parkinson dostu hastane sayımız artar” şeklinde konuştu.

aw590304-01.jpg

Doğru zamanda doğru tedavi

Parkinson hastalarına yönelik uyguladıkları tedaviler ve alınan unvan hakkında bilgiler veren İEÜ Medical Park Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci de, "Parkinson hastalığında doğru zamanda doğru tedavinin uygulanması hastalarımızın yaşam kalitelerini belirgin bir şekilde artırıyor. Hastanemizde Parkinson hastalarına ait her türlü tedavi uygulanabiliyor. Erken dönemden itibaren ilaç tedavilerinin yanı sıra fizik tedavi uygulamaları başarılı bir şekilde yapılıyor. İleri dönemdeki hastalarımız içinse beyin pili de denilen derin beyin stimülasyonu, pompa tedavisi ve iğne tedavisi adı verilen apomorfin tedavisi hastalarımızın yaş, hastalık süresi, eşlik eden hastalıkları göz önünde bulundurularak uygulanıyor.

aw590304-02.jpg

Parkinson hastalığı çok boyutlu olarak değerlendirilmeli. Doğru tedavinin seçimi kadar yakınlarının ve toplumun hastalarımıza destek olması çok önemli. Parkinson Hastaları Derneği bu konuda yıllardır hastalara destek olabilmek amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu nedenle hastane olarak yanlarında olmaktan çok mutluyuz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.