İEÜ'den farkındalık gösterisi

İEÜ'den farkındalık gösterisi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne dikkat çekmek amacıyla onkoloji hastaları için tango gösterisi düzenledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla kemoterapi ünitesinde tedavi gören hastalar için tango gösterisi düzenledi. Gösteriyi izleyen onkoloji hastaları, keyifli anlar geçirdi. İEÜ Medical Point Hastanesi’nde gördüğü tedavi sayesinde kanser hastalığından kurtulanlar ise verdikleri mücadeleyi anlattı.

mp-stant.jpg

“İNADINA MUTLU OLDUM”

Meme kanserini yenen ve tedavi sürecinin sonuna geldiğini söyleyen Hüsniye İnsan, hastalığının dördüncü evreye kadar nüksettiğini ancak aldığı tedavi sayesinde çok sağlıklı olduğunu ifade etti. Hüsniye İnsan, “Göğsümün altında bir kitle farkettim. İkinci evreden, dördüncü evreye kadar çıktı. Zorlu bir süreçti ancak hiçbir zaman moralimi bozmadım. Her şeyin bir çaresi var diye düşündüm. Çok şükür düzelme evresine girdi. Tedavimin son sürecindeyim. Bu hastalığı atlattım. Şimdi çok mutluyum.” dedi.

“KENDİ GÜCÜMÜ FARKETTİM”

Hastalığı sürecinde; eşini, oğlunu, anne ve babasını düşündüğünü söyleyen Yeşim Direkçi de “Her şey bir hafta içerisinde gelişti. Tedavim başladı. Saçlarımı, kirpiklerimi, kaşlarımı kaybettim. Çok zorlu bir süreçti ama eşim, oğlum, annem ve babam vardı. Onlar için güçlü durmak zorundaydım. Hep bu süreci en kolay şekilde atlatacağım dedim. Şimdi dönüp bakıyorum da, iyi ki bu hastalığı yaşamışım diyorum. Çünkü kendi gücümün farkına vardım. Şimdi çok sağlıklı ve mutluyum.” şeklinde konuştu.

tango-2.jpg

“GENÇ OLDUĞUM İÇİN İHTİMAL VERMEDİM"

Kanser hastası olduğuna ilk başta inanmadığını ifade eden Leyla Nur Yaran ise kanser hastalığında umutsuzluğa yer olmadığını söyledi. Yaran, “31 yaşındayım. Meme kanserine yakalandığımı öğrendim. Genç yaşımda bu hastalığa yakalanacağıma ihtimal bile vermiyordum. İlk başta inanamadım. Kabullenmem çok zor oldu. Tedaviye iyi yanıt aldıkça kendimi de iyi hissetmeye başladım. Bu benim sınavım diye düşündüm. Bu hastalıkta umutsuzluğa yer yok. Hep umutlu olmanız gerekiyor. Hastalığı kabullendikten sonra hep pozitif düşündüm. Bu hastalık ile mücadele ediyorsanız, kendinizi bırakmamanız gerekiyor. Ben de öyle yaptım. Çok şükür ki, göğsümde lenf bezlerime kadar yayılmış olan kanserli hücrelerin kaybolduğunu öğrendim.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İEÜ Medical Point Hastanesi’nde gün boyunca 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla stant kuruldu. Onkoloji hemşireleri ve KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi) çalışanları, hastalara ve hasta yakınlarına erken teşhisin önemi ile ilgili bilgi verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.