İEÜ'den havacılık öğrencilerine staj imkanı!

İEÜ'den havacılık öğrencilerine staj imkanı!

Türkiye’nin en büyük yer hizmeti şirketi TGS Yer Hizmetleri A.Ş ile yapılan iş birliği sayesinde, İEÜ Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nda okuyan 70 öğrenci, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda staj yapacak.

Öğrencilerin mezun olmadan önce iş dünyasına atılarak kendilerine yeni fırsatlar yaratması hedefiyle gerçekleştirdiği iş birliklerine bir yenisini daha ekleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu, Türkiye’nin en büyük yer hizmeti şirketi TGS Yer Hizmetleri A.Ş ile yaptığı iş birliği sayesinde, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nda okuyan 70 öğrenci, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda staj yapacak.

İç ve dış hatlar terminallerinin varış ve kalkış bölümleri, kontuarlar, yolcu transferi ve yönlendirme gibi farklı kısımlarda çalışarak deneyim kazanacak öğrenciler, mesleklerinin ince ayrıntılarını öğrenecek. TGS Yer Hizmetleri’nin yanı sıra İzmir’in ana taşıyıcılarından SunExpress Hava Yolları ile de yapılan görüşmeler neticesinde 6 öğrencisine burada staj yapma imkânı sağlayan İEÜ Meslek Yüksekokulu, ülkemize nitelikli iş gücü kazandıracak.

2.jpeg

İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, ilk etapta 27 öğrencinin stajlarına başladığını, geriye kalan öğrencilerin de dönem içerisinde stajlarını gerçekleştireceğini ifade etti. Önder, “Öğrencilerimizin; kısa bir süre sonra iş yerleri olacak havalimanını görmelerini, tanımalarını, derslerde gördüklerini bizzat deneyimlemelerini çok önemsiyoruz. Böylesine önemli bir fırsatı onlara sağlayarak farkımızı ortaya koyduk” dedi.

HAVACILIK LABORATUVARI KURDUK

İEÜ Meslek Yüksekokulu olarak şimdiye kadar birçok firma ve kurumla iş birliği yaptıklarını dile getiren Müdür Burçin Önder, sektöre nitelikli iş gücü yetiştirdiklerini vurguladı. Önder, “Öğrencilerimizin uygulamalı eğitim alarak mezun olmaları temel hedefimiz. Bu doğrultuda ‘Havacılık Laboratuvarı’ kurduk. Laboratuvarımıza, uçak şeklinde dizayn edilmiş 40 kişilik uçak koltukları, geniş gövdeli uçaklarda bulunan galley/uçak mutfağı, acil durum ekipmanları yerleştirdik. Bunun yanı sıra kabin memurlarının eğitimlerinde bulunan ekipmanlar, yolcu hizmetleri eğitimi için oluşturulmuş kontuar da laboratuvarımızda yer alıyor. Öğrencilerimize eğitimleri de; kaptan pilot, kabin amiri, uçuş harekât uzmanı, yer hizmetleri yöneticisi ve tehlikeli maddeler uzmanı gibi sivil havacılık sektöründe aktif görev yapmış tecrübeli, nitelikli isimler veriyor” ifadelerini kullandı.

1.jpeg

YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEK ÇOK ZEVKLİ

TGS Yer Hizmetleri A.Ş.’de stajını yapan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı 2’nci sınıf öğrencisi Nehir Selçik, stajın kendisine çok şey kattığını söyleyerek, “Ailem benimle her zaman gurur duysa da staja kabul edildiğimde onların gözlerinde gördüğüm ışıltı bambaşkaydı. Staja başlar başlamaz, iş hayatının okuldan ve sosyal hayattan çok farklı olduğunu anladım. Stajımın ilk iş gününde tam 19 bin 850 adım atmışım. Her adımda, derslerimde öğrendiklerimi görmek, yeni şeyler öğrenmek o kadar zevkli ki, bir o kadar daha adım atardım” dedi.

ÇOK HEYECANLANDIM

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı 2’nci sınıf öğrencisi İlayda Çakır ise, “Program koordinatörü öğretim görevlimiz, CV hazırlamamı ve SunExpress ile staj mülakatlarına katılacağımı bildirdiğinde çok heyecanlandım. Hemen CV’mi gözden geçirdim ve SunExpress insan kaynaklarına gönderdim. Kısa zaman içerisinde geri dönüş aldım ve detaylı bir İngilizce testine tabi tutuldum. Derslerde gördüğümüz havacılık terimlerini de kapsayan bu testten kolayca geçtim. Mülakat süresince de konu dışına çıkmadan, kendimi iyi ifade ettim.

Gün içerisinde mülakatımın olumlu sonuçlandığı bilgisi geldi ve o andan itibaren kendimi SunExpress’in bir parçası olarak hissetmeye başladım. Gerekli tüm belgeleri hazırladıktan ve gerekli onaylar alındıktan sonra ‘iş başı eğitimi’ aldım; havalimanlarında ve apronlarda bulunabilmek için gerekli olan ‘güvenlik bilinci eğitimine’ katıldım. Tüm bunlar, bana büyük bir heyecan ve mutluluk kattı. Bu işi seveceğimi gördüm” diye konuştu.

5.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.